Ziua Judecăţii: finala Steaua - Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Finala poate hotărî soarta celor doi tehnicieni: Andone va continua la Dinamo dacă va învinge, în timp ce steliştii vor să-l păstreze pe Olăroiu cu o victorie. Partida reprezintă „salvarea“ ambelor echipe şi, pe lângă reabilitarea unui sezon slab şi a relaţiei cu fanii, înseamnă şi un traseu mai uşor în Liga Europa.

În această seară are loc ultimul meci al sezonului, unul care poate hotărî toată strategia pentru noul sezon. La prima vedere, Dinamo pare avantajată pentru că are jucători mult mai experimentaţi, iar Ando şi-a îndeplinit deja un vis: „Mă bucur că am ajuns să jucăm finala cu Steaua. Dar degeaba jucăm, dacă nu câştigăm. Nu poate fi ceva mai trist decât să pierzi. La final, vreau să avem trofeul în autocar, iar în spatele nostru să fie cele 36 de autocare cu suporteri. Am încredere în jucătorii mei care au câştigat campionate şi cupe că vor fi decisivi şi acum", a explicat Andone.

Citiţi şi:

Gardoş: "Vrem să batem şi Olăroiu să rămână la Steaua şi din sezonul viitor!"

Torje: "Trebuie să fim concentraţi 150% în finala cu Steaua"

Pe lângă orgolii, există şi o miză suplimentară pentru că învingătoarea va juca direct în play-off-ul Ligii Europa, în vreme ce finalista va disputa încă două tururi preliminare pentru a ajunge în grupele competiţiei. "Ai timp de o pregătire mai bună şi te salvează să nu mai joci câteva meciuri preliminarii", a sintetizat "Fălcosul".

Steliştii vor să-şi convingă antrenorul

De partea cealaltă, pentru trupa din Ghencea miza se numeşte Cosmin Olăroiu. Alături de satisfacţia cuceririi unui trofeu, roş-albaştrii cred că o victorie în finala Cupei l-ar convinge pe Oli să rămână şi din sezonul viitor la echipă. „Ne dorim foarte mult să câştigăm şi să rămână Olăroiu la echipă. În ultimele 12 zile, de când este dânsul la echipă, s-au schimbat foarte multe lucruri în bine", a punctat fundaşul Florin Gardoş.

„Cu toţii vrem asta, iar eu cred că dacă vom lua Cupa, îl vom îndupleca şi va continua cu noi", l-a completat şi mijlocaşul Mihai Răduţ. Tehnicianul va lua decizia finală după încheierea partidei, rezultatul meciului cântărind destul de mult în hotărârea pe care o va lua. „Voi anunţa ce fac după partida cu Dinamo. Nu ştiu ce-o să fac", s-a limitat să declare Olăroiu.

Cinci motive pentru care bate Dinamo:

1. Cel mai bun atac din Liga I. Roş-albii au înscris, în medie, câte două goluri pe meci, având în total 68 de reuşite. Golgheterii „câinilor" sunt Torje (9), Liviu Ganea (8) şi Dănciulescu (7).

2. Neînvinşi în faţa Stelei. Din iarna lui 2007, roş-albii sunt invincibili în faţa rivalilor din Ghencea pe care i-au bătut de patru ori şi de două ori a fost remiză.

3. Motivaţi. Andone le-a pus jucătorilor DVD-ul cu victoria de acum 21 de ani, de la ultima întâlnire dintre rivale în Cupa României. Dinamo a câştigat cu 6-4.

4. Pregătiţi de penalty-uri. Andone are executanţi foarte buni de lovituri de pedeapsă şi zilele acestea a repetat la antrenamente acest procedeu.

5. Rampă de lansare. Scouterii unor echipe importante din Europa şi-au anunţat prezenţa la meci pentru a vedea evoluţia mai multor jucători tineri ai roş-albilor, printre ei, Torje şi Alexe.

Cinci motive pentru care bate Steaua:

1. Dinamo are apărarea „vraişte". Câinii au încasat în acest sezon 52 de goluri, având a patra cea mai slabă defensivă din campionat.

2. Revenirea lui Olăroiu. Faptul că tehnicianul stelist s-a întors pentru a prelua echipa a dat un imbold jucătorilor, forma Stelei crescând vizibil în ultimul timp.

3. Recuperarea lui Dică. Om decisiv pentru Steaua în ultima perioadă, „Dicanio" va juca împotriva lui Dinamo, asta deşi s-a accidentat la meciul din ultima etapă, cu CFR Cluj.

4. Defensivă de fier. Apărarea roş-albaştrilor a fost unul dintre punctele forte ale echipei în ultimul sezon, cu doar 27 de goluri primite, fiind devansată doar de Rapid la acest capitol.

5. Braşovenii ţin cu Steaua. Suporterii din oraşul de sub Tâmpa vor încuraja formaţia roş-albastră, mulţi microbişti din Braşov fiind fani ai Stelei.

- Negoiţă oferă primă de 50.000 de euro. Unul dintre sponsorii roş-albilor, Ionuţ Negoiţă, va oferi un bonus consistent jucătorilor dacă vor învinge Steaua. "Nu e prima dată când fac un astfel de gest şi acum ar fi un moment bun să ofer o primă dinamoviştilor dacă înving", a spus Negoiţă.

- Câştigătoarea ia 265.000 de euro. Meciul este important pentru cele două şi din punct de vedere financiar. FRF va oferi 265.000 de euro câştigătoarei trofeului şi 130.500 finalistei.

- Aproape sigur, Olăroiu va sta pe bancă. Tehnicianul roş-albaştrilor nu s-a decis încă dacă va rămâne în Ghencea şi după finală. Totuşi, Oli va lua, cel mai probabil, loc pe banca tehnică la derby-ul de azi.

- Hagi n-ar refuza Steaua. „Regele" a reintrat în atenţia trupei din Ghencea. „Dacă cineva mă vrea, discutăm. Am şi eu condiţiile mele. Oricum,
deocamdată mă ocup de Academie", a explicat Hagi.

- „Babele" au adus ultima Cupă. Fostul fundaş al Stelei, Miodrag Belodedici, crede că a venit vremea ca Steaua să ia din nou Cupa României. „Ultimul trofeu l-am adus eu cu Lăcătuş. Eram două babe deja. Sper să câştige Steaua că au trecut deja mulţi ani", a spus „Belo".

- Andone (foto), egalul lui Oli. E prima întâlnire dintre cei doi antrenori în Cupa României, până acum bilanţul din campionat fiind egal: în 5 meciuri a fost o remiză şi câte două victorii pentru fiecare.

- Transferurile lui Wires şi Tatu, în impas. „Încă nu am încheiat negocierile cu ei, s-ar putea să ne-nţelegem cu amândoi sau cu niciunul. Iar Marcel Popescu să nu mai vorbească de transferurile noastre, n-o să fac nicio afacere cu el niciodată", a declarat Mihai Stoica.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite