Zinedine Zidane: "Nu pot să regret gestul făcut"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

venit momentul în care m-a tras de tricou. I-am spus să înceteze, că, dacă îl vrea, voi face schimb cu el la finalul meciului. Atunci el a spus acele cuvinte, cuvinte foarte dure, pe care le-a

venit momentul în care m-a tras de tricou. I-am spus să înceteze, că, dacă îl vrea, voi face schimb cu el la finalul meciului. Atunci el a spus acele cuvinte, cuvinte foarte dure, pe care le-a repetat de mai multe ori. Unele cuvinte sunt mai dureroase decât gesturile şi mă lovesc foarte adânc", a povestit Zizou. Fostul fotbalist a menţionat că se va prezenta în faţa Comisiei de Disciplină a FIFA, care a deschis o anchetă în privinţa gestului său, dar a cerut ca şi Materazzi să fie sancţionat. "Reacţia mea este demnă de o sancţiune şi trebuie să fie sancţionată. Dar dacă nu ar fi fost provocarea, nu ar fi putut exista nici reacţia. Trebuie sancţionat adevăratul vinovat, iar acesta este cel care provoacă. Credeţi că într-o finală de Cupă Mondială, la zece minute de finalul carierei mele, aş fi făcut un asemenea gest pentru că îmi făcea plăcere?", a conchis internaţionalul francez, care nu a uitat să le ceară scuze celor care au văzut gestul său. "Prezint scuzele mele copiilor care au văzut acel gest. A fost un gest impardonabil. Trebuie să spun asta, pentru că a fost văzut de două, trei miliarde de telespectatori şi de milioane şi milioane de copii. Le cer iertare în special lor. şi persoanelor, şi educatorilor care se ocupă de ei", a mai spus francezul.

Vrea să meargă în Algeria
Zidane intenţionează să meargă în Algeria pentru a-şi "regăsi originile", preşedintele Abdelaziz Bouteflika invitându-l deja, la începutul săptămânii, în această ţară. "Să îmi regăsesc originile, să regăsesc ceea ce este ţara părinţilor mei, este ceva ce îmi doresc şi ce trebuie să trăiesc", a spus Zidane. Zizou s-a născut la Marsilia, însă familia sa este originară dintr-o localitate din Bejaia, situată la aproximativ 250 de kilometri de Alger. După înfrângerea reprezentativei Franţei în faţa Italiei, preşedintele Bouteflika i-a scris lui Zidane, invitându-l în Algeria. "Voi fi foarte fericit să vă primesc aici, în ţara dumneavoastră, împreună cu familia dumneavoastră, la o dată pe care o putem stabili împreună. După cum nu aţi uitat niciodată ţara dumneavoastră de origine, Algeria, aşa şi algerienii sunt mândri de dumneavoastră. Ei nu vă uită", se menţiona în mesajul adresat lui Zidane. În altă ordine de idei, francezul nu a exclus posibilitatea de a juca la echipa din cartierul unde a copilărit, Castellane, din Marsilia. "Retragerea este o decizie definitivă. Să obţin o licenţă de amator la clubul din cartierul meu, de ce nu?", a afirmat Zidane, care nu a evoluat niciodată la echipa pe care o susţinea în copilărie, Olympique Marseille, dar a contribuit la crearea, în cartierul său, a unei formaţii de amatori, "Noul val".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite