Zgomot de motoare sub Tâmpa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După cinci luni de pauză, Campionatul Naţional de Raliuri se reia în acest weekend. Conform tradiţiei, runda inaugurală se dispută la Braşov, startul fiind prevăzut astăzi, la ora 15.00, iar

După cinci luni de pauză, Campionatul Naţional de Raliuri se reia în acest weekend. Conform tradiţiei, runda inaugurală se dispută la Braşov, startul fiind prevăzut astăzi, la ora 15.00, iar sosirea mâine, la 18.49.
S-au scurs cinci luni de la ultima etapă a sezonului 2005. Între timp, protagoniştii CNR s-au reorganizat, noul for de specialitate, FRAS, având, în fine, o conducere aleasă de cei care participă la întreceri. În plus, am asistat la obişnuita goană după maşini noi, mai performante, dar şi după sponsori, perioada de pauză fiind marcată de retragerea celor de la BkP, care au desfiinţat echipa care s-a bătut anul trecut pentru titluri până în ultima rundă. Au apărut, în replică, nume noi, precum echipa UCM Reşiţa, care se bazează pe Mihai Leu, fost campion naţional, şi pe Guenther Graef, cel care şi-a trecut în palmares cununa cu lauri în raliuri, dar şi la ultimele două ediţii ale VTM. Celor doi li se adaugă Lucian Preda şi Valentin Porcişteanu.

Piloţi de import
Tot la capitolul noutăţi trebuie amintit că pe lista de înscriere figurează Marco Tempestini, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Italieni din România, dar şi germanul Bernd Richard Kuenzel, preşedintele Reiffeisen Leasing Romania. Cei doi nu sunt doar pasionaţi de raliuri, ci şi practicanţi, deţinând licenţă şi în ţara de origine. Ba chiar, Tempestini a câştigat un titlu al Italiei pe macadam şi se poate lăuda că a terminat între primii 30 două runde contând pentru Campionatul Mondial.

Campionii vor să-şi apere titlurile
Câştigătorul ediţiei trecute, Bogdan Marişca, speră să înceapă cu dreptul stagiunea în care şi-a propus să-şi apere titlul, şi să bifeze primul succes pe acest traseu. Îi va avea ca rivali pe Dan Gârtofan, câştigător în ultimii doi ani, care a reuşit să găsească sponsori după retragerea echipei sale, BkP, dar şi pe idolul său, Titi Aur, care îi este coleg în echipa OMV-Petrom. Aur are la activ şase victorii consecutive aici, între 1996 şi 2002. Morar şi Claudiu David completează teamul campioanei ultimelor trei stagiuni, care porneşte cu prima şansă şi în acest an.
Lupta se anunţă însă extrem de strânsă la toate categoriile, o dovadă fiind faptul că pe lista de start s-au înscris 63 de concurenţi, între care 200.253/222.053; beneficiază de maşini Mitusbishi Lancer, iar patru dintre ei se vor afla la volanul celei mai recente versiuni, Evo 9. Disputa în Raliul Braşovului "Urban" se dă pe un traseu de 297 kilometri, din care 104 sunt cronometraţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite