Zgârcenie, marca TVR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Postul public a achiziţionat doar 15 meciuri din pachetul de la Cupa Mondială de rugby şi pierde meciuri- spectacol ale puterilor din sportul cu balonul oval Iubitorii rugby-ului din

Postul public a achiziţionat doar 15 meciuri din pachetul de la Cupa Mondială de rugby şi pierde meciuri- spectacol ale puterilor din sportul cu balonul oval

Iubitorii rugby-ului din România nu pot urmări decât meciurile din fazele finale ale Cupei Mondiale, cea mai tare competiţie din sfera extrafotbalului în acest an.

Şi asta pentru că şefii postului public de televiziune au negociat anul trecut pentru a prelua un pachet de doar 15 meciuri de la Mondialul francez, miza fiind doar meciurile de la sferturi spre finală, respectiv partidele echipei României.

Asta explică şi de ce TVR nu a dat festivitatea de deschidere şi nu prezintă jocurile de real spectacol care se desfăşoară încă din faza grupelor. "Conducerea de atunci a considerat că partidele de la Cupa Mondială de rugby nu vor stârni un interes prea mare şi nu vor face rating.

Totodată, s-a mers pe ideea că partidele în care este angrenată reprezentativa României vor fi un mare punct de atracţie şi că alte formaţii din lumea rugby-ului, precum Africa de Sud, Anglia ori Noua Zeelandă nu vor avea priză la public.

Am vrut să iau pachetul pentru tot turneul, dar s-a considerat că este prea scump", ne-a explicat alegerea făcută de televiziunea naţională conducătorul departamentului Sport al TVR, Ioan Todan. Iar asta în condiţiile în care, în 2005, postul public a încasat nu mai puţin de 82 milioane de euro din taxele luate de la cetăţeni, o parte din aceştia urmând să se regăsească în mod normal în bugetul alocat transmisiilor sportive pe anii următori.

Astfel, iubitorii sportului cu balonul oval nu mai au altceva de făcut decât să se bucure de meciurile naţionalei României contra reprezentativelor Italiei, Scoţiei, Portugaliei şi Noii Zeelande şi să aştepte faza sferturilor pentru a vedea la lucru celelalte forţe ale rugby-ului mondial.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite