Zenga: "Şeicul nu-mi dă voie să zic nimic!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul italian a ajuns la un acord cu formaţia Al-Ain din Emiratele Arabe Unite

La scurt timp de la despărţirea de Gaziantepspor, Walter Zenga a ajuns la o înţelegere pentru a prelua pe Al-Ain. Cel puţin aşa susţine presa saudită, pentru că fostul antrenor al Stelei nu vrea să dezvăluie identitatea noului său club.
"E adevărat că voi antrena o echipă în Emiratele Arabe Unite, însă nu pot spune pe care. Şeicul care patronează clubul vrea să facă personal anunţul pe 6 ianuarie, când avem programată o conferinţă de presă. Nu-mi dă voie să zic nimic", ne-a declarat Zenga, care s-a arătat deranjat de zvonurile din presa română: "Eu încă mai urmăresc mass-media din România şi sunt foarte deranjat de ce s-a scris despre mine. Eu nu am fost dat afară de la Gaziantepspor. Aveam o clauză în contract care îmi permitea să îmi reziliez angajamentul în cazul în care primeam o ofertă mai bună". Misiunea lui Zenga în Emirate nu este uşoară, deoarece Al-Ain se află pe penultimul loc în campionat, cu doar şase puncte după nouă etape, timp în care echipa a fost antrenată de Anghel Iordănescu. Fostul selecţioner a fost concediat de la Al-Ain în luna decembrie, conducătorii arabi orientându-se către Walter Zenga. Antrenorul italian şi-a reziliat marţi contractul cu gruparea Gaziantepspor, după ce şefii clubului turc au aflat de negocierile italianului cu Al-Ain. Zenga se află la a cincea echipă în ultimii cinci ani, interval în care a pregătit pe FC Naţional, Steaua Bucureşti, Steaua Roşie Belgrad şi Gaziantepspor.
Cel mai galonat club din emiratul Dubai
Antrenorul cu cele mai vechi state în fotbalul arab, Ilie Balaci, spune că Al-Ain este un club cu un potenţial financiar uriaş. "Este cel mai titrat club din emiratul Abu Dhabi. Sunt trei cluburi în acest emirat, ale căror preşedinţi de onoare sunt trei şeici fraţi, astfel că rivalitatea este mare. Al-Ain este un oraş de nici 100.000 de locuitori, dar este un club cu mulţi bani şi dispune de condiţii excelente", a declarat Ilie Balaci, care a antrenat acest club între anii 1998-2000, câştigând de două ori campionatul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite