Zenga şi Olăroiu - prieteni, jucătorii - duşmani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mult aşteptatul duel dintre Walter Zenga şi Cosmin Olăroiu sau, mai exact, între Steaua Bucureşti şi Steaua Roşie Belgrad a fost un fiasco. Partida a început sub semnul prieteniei, Olăroiu

Mult aşteptatul duel dintre Walter Zenga şi Cosmin Olăroiu sau, mai exact, între Steaua Bucureşti şi Steaua Roşie Belgrad a fost un fiasco. Partida a început sub semnul prieteniei, Olăroiu şi Zenga îmbrăţişându-se şi discutând minute bune înainte de fluierul de start.
Steliştii nu l-au uitat pe fostul lor antrenor, căpitanul Mirel Rădoi oferindu-i italianului un tricou roş-albastru cu semnăturile jucătorilor. Apoi s-a dezlănţuit războiul. Pe teren, cei 22 de jucători au urmărit mai mult să se lovească şi să se îmbrâncească reciproc decât să joace mingea. Rezultatul: a fost un meci plictisitor, anost, dar cu nervi şi îmbrânceli. Steaua a reuşit să deschidă scorul printr-un şut violent al lui Rădoi, în minutul 57. Deşi au controlat jocul, roş-albaştrii s-au văzut egalaţi în minutul 82, prin atacantul de 1,90 m, Zigici. În următoarele trei minute, fotbalul a fost înlocuit de kick-boxing. Purovici l-a luat cu fulgi cu tot pe Nicoliţă, în tuşă, iar Mirel Rădoi a sărit la bătaie, bruscându-l pe sârb. S-a format un meleu în care timp de două minute s-au împărţit pumni, palme şi picioare.
Speriaţi de ce se întâmplă pe teren, cei doi antrenori au fugit să-i despartă pe bătăuşi. După încăierare, câţiva jucători s-au ales cu vânătăi sau cu buzele sparte. "În fotbal nu sunt numai pupături, ci şi bătăi", a explicat căpitanul Mirel Rădoi, în timp ce Olăroiu regreta că nu l-a putut învinge pe Zenga. "Întotdeauna e greu să evoluezi împotriva Stelei", a fost de părere italianul, care anul trecut întâlnea Steaua Roşie, în Cipru, de pe banca bucureştenilor.
Carlos a asistat la bătaie
Noul portar al Stelei, Carlos Fernandes, a sosit în Cipru cu puţin timp înainte de debutul partidei amicale dintre Steaua şi Steaua Roşie. Portughezul a fost descoperit de tehnicianul Olăroiu în timp ce urmărea o partidă a Boavistei. De la idee până la transfer nu a trecut mult, deşi tratativele au fost dure, după cum a mărturisit managerul general din Ghencea, Mihai Stoica.
Situaţia financiară grea în care se găseşte gruparea portugheză a determinat conducerea să pună toţi jucătorii pe lista de transferări, astfel că au acceptat să-l piardă pe unul dintre cei mai buni portari portughezi ai momentului. Faptul că Steaua este calificată în primăvara europeană l-a determinat pe Carlos să accepte oferta roş-albaştrilor.
Deşi suma de transfer nu a fost făcută publică, se pare că ea se situează în jurul a 500.000 de euro. Portughezul a schimbat câteva cuvinte cu antrenorul Cosmin Olăroiu, după care a asistat uimit la bătaia viitorilor săi colegi cu sârbii de la Steaua Roşie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite