We Are The Champions!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

a umplut până la refuz Sala Polivalentă, creând o atmosferă ca la fotbal, handbaliştii Stelei au început perfect cel mai important meci al carierei lor. Paradele portarului ştefan Laufceac,

a umplut până la refuz Sala Polivalentă, creând o atmosferă ca la fotbal, handbaliştii Stelei au început perfect cel mai important meci al carierei lor. Paradele portarului ştefan Laufceac, aruncările ca din tun ale lui Alin şania şi golurile de efect înscrise de Viorel Mazilu sau de Marius Novanc au făcut ca, în minutul 24, tabela să fie 14-9 pentru roş-albaştrii, diferenţa din prima manşă fiind astfel recuperată. Deşi toată lumea aştepta desprinderea decisivă, portughezii, impulsionaţi de Vucicevic şi de gemenii Graca, s-au agăţat de orice minge, făcând ca incertitudinea asupra câştigătoarei trofeului să planeze până la final. Ultimele minute au fost de-a dreptul dramatice. La scorul de 31-26 pentru Steaua, insuficient pentru cucerirea trofeului, şania a plutit de două ori ireal peste blocajul advers, torpilele sale aducând aminte de evoluţiile lui Vasile Stângă în vremurile de glorie, iar Mihuţ Pancu a închis definitiv tabela, aruncând tribunele în aer.
Ceea ce a urmat este greu de descris. Într-un vacarm general, handbaliştii Stelei s-au aruncat pe parchetul Polivalentei, savurându-şi momentele de glorie, totul culminând cu ceremonia de premiere, când Viorel Mazilu a ridicat deasupra capului trofeul înmânat de preşedintele federaţiei din Ungaria, Sinka Laszlo, trimis special al forului european la această finală. Pe acordurile celebrei melodii a trupei Queen, "We Are The Champions", handbaliştii Stelei au făcut turul de onoare, după care l-au luat în primire pe antrenorul Vasile Stângă, pe care l-au purtat pe braţe, aruncându-l de câteva ori în aer.
Bucuria roş-albastră s-a prelungit, mult în noapte, la Casa Armatei, unde a avut loc masa festivă, după care jucătorii s-au retras la Clubul Bonsai.

Steaua 2006Portari: ştefan Laufceac, Ionuţ Ciobanu, Claudiu Stan; Jucători de câmp: Alin şania, Viorel Mazilu, Andrei Cian, Marius Novanc, Iulian Stamate, Mihuţ Pancu, Ovidiu Mihăilă, Bogdan Voina, ştefan Birtalan jr., Cristian Gheorghe, Cristian Preda, Marian Răpciugă, Alexandru Petre, Adrian Vasile; Antrenori: Vasile Stângă, Nicolae Munteanu

Trei trofee din şase
Victoria Stelei în Challenge Cup a ridicat la şase numărul cupelor europene câştigate de handbalul masculin românesc. Jumătate din acestea au fost cucerite de clubul din Ghencea, care mai are în vitrină două Cupe ale Campionilor Europeni, obţinute în 1968 şi 1977. HC Minaur Baia Mare a triumfat de două ori în Cupa EHF, în 1985 şi 1988, în timp ce Dinamo s-a impus şi ea o dată în Cupa Campionilor Europeni, în 1965.

Vasile Stângă: "Am îmbătrânit cu câţiva ani la acest meci. Sper ca în urma acestui succes să vină alături de noi nişte sponsori adevăraţi. Vrem să clădim o echipă cu care să câştigăm campionatul, iar apoi să jucăm în Liga campionilor"

Viorel Mazilu: "Nici în visurile noastre cele mai frumoase nu credeam că o să ajungem până aici. Am avut un public formidabil. Lui, în primul rând, îi datorăm această victorie. Poate că, la anul, dacă vor mai veni câţiva jucători, vom putea evolua într-o competiţie mai puternică"

Alin şania: "Am câştigat pentru că am respectat indicaţiile tactice date la cabine. A fost foarte greu şi nu ştiu dacă am fi reuşit fără acest public extraordinar. Nu banii ne-au motivat, ci dorinţa de a câştiga cupa"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite