Ward evită confruntarea cu Bute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amânată din cauza unei accidentări suferite de Andre Ward în perioada de pregătire, finala Super Six, la supermijlocie, a fost dominată de american, care a câştigat la puncte (115-113, 115-113, 118-110) în faţa britanicului Carl Froch.

Astfel, pugilistul originar din Oakland, California, a unificat centurile WBA şi WBC ale catogoriei. Cunoscut ca un pugilist tehnic, Ward (25-0, 13 prin KO) a dominat disputa, iar la final a declarat: „Îninte de meci, Froch spunea că nu am forţa să lovesc, însă ştiu că i-am făcut mult rău, în câteva reprize, în această seară. Am văzut asta în ochii lui. Am simţit-o", a spus cel care a cucerit titlul olimpic la Atena, în 2004.

Întrebat despre posibilitatea de a disputa la primăvară un meci cu Lucian Bute, deţinătorul titlului mondial al categoriei în versiunea IBF, Ward a răspuns: „Nu era potrivit să vorbim despre acest subiect înainte de meci, iar acum merit o pauză. Vom discuta despre acest lucru pe viitor. Bute trebuie să mai boxeze împotriva unui adversar de nivel A pentru a putea avea şanse cu mine".

Învins pentru a doua oară în cariera profesionistă, britanicul Carl Froch s-a referit şi el la posibilitatea de a lupta cu Bute:  „Cu siguranţă ar fi un meci mare. Bute este campionul IBF şi îl respect, dar nu cred că vrea să boxeze cu mine".  Replica românului a venit imediat. Pe Froch îl fac knock-out. „Când am boxat împotriva lui Magee, l-am învins după 10 reprize. Froch a avut nevoie de 11. În meciul dintre englez şi Johnson, unul dintre arbitri a dat egalitate, 114-114. Eu am câştigat foarte clar în faţa jamaicanului"

"Pentru Ward sunt gata să merg şi la el acasă, în Oakland. O altă opţiune este şi New York. Vreau să vedem care este mai bun.''
Lucian Bute campion mondial IBF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite