Diaconu îşi pierde centura WBC în faţa lui Jean Pascal!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Diaconu şi-a pus în joc centura WBC la categoria semigrea, sâmbătă, de la ora 05.00, în faţa canadianului Jean Pascal, care s-a impus la puncte, decizia fiind unanimă. Cei trei arbitri au decis astfel pentru Pascal: 115 - 112, 116 - 112 şi 116 - 111.

Meciul a fost foarte disputat, însă Pascal a avut un uşor avantaj încă din startul partidei. Diaconu a trecut prin momente grele în runda a cincea atunci când a fost pus la podea şi numărat de arbitrul întîlnirii. La finalul rundei a opta, a primit îngrijiri medicale, având o tăietură deasupra ochiului stâng.

Degeaba a încercat pe final să recupereze Diaconu. Putea produce o mare surpriză însă în runda a 11-a, atunci când l-a dominat de la cap la coadă pe Pascal, canadianul s-a clătinat serios însă a fost salvat de gong.

Pentru Diaconu, aceasta este prima înfrângere la profesionişti din 27 de meciuri. „Rechinul“ a cucerit la 19 aprilie 2008, la Bucureşti, titlul mondial interimar, după ce l-a învins la puncte pe americanul Chris Henry. Apoi, pugilistul american Chad Dawson a refuzat, în repetate rânduri, să boxeze cu românul şi astfel Diaconu a devenit campion mondial WBC.

"Am un singur regret: l-am aşteptat prea mult. Am avut trei meciuri în ultimii trei ani, cred ca ar fi trebuit să am două sau trei într-un an. Asta e singura scuză pe care o am. Am crezut că Jean va dori să lupte, dar el doar arunca un pumn şi apoi fugea prin ring", a spus Diaconu.

"Am fost mai inteligent, m-am mişcat foarte mult în ring, ştiam că va fi obosit pe finalul meciului. L-am pus şi la podea, cred că l-am lovit mai tare decât am crezut", a declarat şi Jean Pascal.

DESFĂŞURAREA PARTIDEI

05:59 S-a terminat partida, se aşteaptă decizia arbitrilor. Ambele tabere se bucură, meciul a fost foarte echilibrat! Diaconu a terminat meciul în ofensivă, Pascal fugea prin tot ringul ca să scape de loviturile românului.
05:53
Ce rundă a avut Diaconu! Românul l-a atacat cu toate puterile pe Pascal care s-a clătinat serios, canadianul a scăpat ca prin urechile acului să fie făcut KO! Au fost câteva secunde bune în care Pascal a fost doar la primire
05:50
Runda a yecea: Rechinul trebuie să scoată repede un as din mânecă, meciul este foarte echilibrat, românul pare mai activ pe final de partidă, Pascal încearcă orice truc să îl împiedice pe Diaconu să fie în ofensivă.
05:46 Diaconu a primit îngrijiri medicale la ochiul stâng, Pascal se află într-un uşor avantaj la finalul rundei nouă. Conform presei canadiene, Diaconu şi-ar fi adjudecat doar prima rundă (10-9), şi runda a treia (29-28). Runda a doua s-ar fi încheiat la egalitate (19-19)
05:42
Diaconu termină în colţ runda a opta, Pascal dezvoltând un asalt pe final. Rechinul a ratat la limită o lovitură foarte puternică, probabil Pascal ar fi fost făcut şi el la podea dacă era atins
05:39
S-a terminat şi runda a şaptea. Diaconu a reuşit câteva combinaţii foarte bune care şi-au atins ţinta însă meciul este foarte echilibrat. Greu de spus cine este în avantaj!
05:33 Runda a şasea: Pascal trimite două lovituri puternice, Diaconu se clatină puţin
05:30 Comentatorii canadieni sunt în delir, partida e senzaţională! Diaconu a fost numărat, fiind pus la podea de Pascal însă românul şi-a revenit şi s-a dezlănţuit apoi către Pascal, adjudecându-şi această rundă la puncte!
05:25 Pascal l-a cam dominat pe Diaconu în runda a patra, conducând ostilităţile. Se mişcă foarte mult în ring şi are combinaţii foarte rapide. Sunt 13.659 de oameni în sală!
05:21 Diaconu a reuşit două croşee, unu de stânga şi unul de dreapta care l-au clătinat pe Pascal în finalul rundei a treia!
05:17 S-a terminat şi a doua runda, Diaconu a reuşit cîteva combinaţii bune, însă lasă impresia că aşteaptă momentul potrivit pentru un KO
05:12 Meciul are ritm încă din start, s-a trecut foarte repede peste perioada de tatonare, canadianul a fost mai agresiv decât Diaconu
05:10 A început partida!
05:05 Cei doi boxeri au intrat în ring. Adrian Diaconu a intrat în sală pe ritmurile unei melodii interpretată de formaţia BUG Mafia. Acum are loc prezentarea celor doi boxeri.

image

Cititi si
BOX: Adrian Diaconu îşi pune în joc titlul mondial pe 19 iunie
BOX: Adrian Diaconu nu mai boxează cu Silvio Branco
Adrian Diaconu e campion mondial!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite