"Vrem să plecăm neînvinşi!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul Victor Piţurcă spune că pentru tricolori partida de diseară are miză, chiar dacă nu se mai pune problema calificării. Acesta este mulţumit că elevii săi sunt motivaţi,

Selecţionerul Victor Piţurcă spune că pentru tricolori partida de diseară are miză, chiar dacă nu se mai pune problema calificării. Acesta este mulţumit că elevii săi sunt motivaţi, dar nu se gândeşte la nicio răzbunare

Meciul cu Bulgaria, din această seară (ora 18:00, TVR1), din cadrul Grupei G a preliminariilor lui Euro 2008, este tratat cu toată seriozitatea de către fotbaliştii tricolori. Selecţionerul Victor Piţurcă a lăudat naţionala bulgarilor, a admis că în acest moment România şi Olanda sunt mai bune şi a spus că s-ar mulţumi şi cu un egal la Sofia.

"Din fericire pentru noi, meciul cu Bulgaria nu este atât de important la prima vedere. Sigur însă că ne dorim să facem un meci bun la finalul căruia să nu pierdem.

Ştiu că există o ambiţie între cele două echipe, dar doar din punct de vedere sportiv. E foarte important ca la acest meci să demonstrăm pe teren că ne respetăm şi să facem un spectacol pe cinste", a spus Piţurcă.

Acesta este mulţumit că jucătorii săi sunt pregătiţi: "Echipa este motivată, chiar dacă în momentul de faţă suntem deja calificaţi la Euro 2008. Numai că, aşa cum am mai spus, ne dorim să terminăm meciurile oficiale din acest an neînvinşi, ceea ce ar reprezenta o mare performanţă".

Nu se gândeşte la răzbunare

Chestionat dacă după meciul tur de la Constanţa, încheiat la egalitate, scor 2-2, se poate vorbi de o revanşă din partea alor noştri, selecţionerul a replicat: "Nu doresc răzbunare după partida de la Constanţa, mai ales că nu sunt un tip răzbunător. Va fi doar un meci între două ţări vecine". Piţurcă a vorbit şi despre situaţia actuală din Grupa G.

"Am revăzut aproape toate meciurile Bulgariei, în special cele contra Olandei. Cred că Bulgaria a practicat un fotbal de calitate. Este o echipă valoroasă, însă s-a demonstrat că Olanda şi România, în acest moment, sunt mai valoroase. Dacă ne vor învinge în meciul direct, vom spune că au fost mai buni şi asta este."

Dacă altădată era îngrijorat de lipsa din lot a lui Mutu, acum Piţi este mult mai relaxat. "Mutu este un jucător foarte important, însă echipa naţională nu stă într-un singur jucător. Ceilalţi care fac parte din lot trebuie să se ridice la nivelul celorlalţi".

Lui Trică îi pare rău de bulgari

Nici jucătorii nu sunt pe altă lungime de undă. "Sper să facem un meci bun. Nu există niciun fel de scandal", a spus Trică. Acesta nu crede într-un război între fanii tricolorilor şi ai bulgarilor: "Totul a fost inventat de către jurnalişti. Stoicikov, de asemenea, a spus multe lucruri care nu trebuiau spuse şi a incitat spiritele. Mie îmi pare rău că Bulgaria nu s-a calificat, mai ales că, în principiu, au o echipă bună.

N-au avut nici parte de noroc, aşa că le urez baftă pentru Mondiale". "Suntem calificaţi, dar avem destule motive pentru a juca cu ambiţie contra Bulgariei. Palmaresul, onoarea şi dorinţa de a ne bucura fanii sunt doar câteva dintre ele", a conchis şi căpitanul naţionalei, Cristi Chivu.

O oră şi jumătate a durat antrenamentul oficial de ieri al tricolorilor, care s-a încheiat cu o miuţă 11 contra 11. Pe parcursul acestui joc, Piţurcă a efectuat trei schimbări în formaţia titularilor: Nicoliţă l-a înlocuit pe Petre, Mazilu, pe Marica şi Cociş, pe Daniel Niculae. Altfel, Jandarmeria a anunţat ieri că şi-a intensificat activitatea pe posibilele trasee de deplasare ale suporterilor români spre Sofia, pentru a se evita orice fel de conflicte între aceştia şi ultraşii bulgari.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite