"Vreau titlul cu Progresul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marin Dodu, noul preşedinte al "bancarilor", are ambiţii mari după ce a cumpărat clubul contra sumei de 4,9 milioane euro În ciuda faptului că nu are la fel de mulţi suporteri precum

Marin Dodu, noul preşedinte al "bancarilor", are ambiţii mari după ce a cumpărat clubul contra sumei de 4,9 milioane euro

În ciuda faptului că nu are la fel de mulţi suporteri precum Steaua, Dinamo sau Rapid, Progresul este un club iubit. Are fanii săi, iar acestora le place să afirme că sunt diferiţi de cei obişnuiţi. Aceştia chiar au reacţionat prompt când a apărut zvonul că BNR intenţionează să dea echipa afară din Cotroceni. S-au coalizat şi au apărut proteste, mesaje şi chiar luări de poziţie zgomotoase.

Preşedintele "bancarilor", Marin Dodu, promite nu numai că Progresul nu se va desfiinţa, dar dezvăluie şi planurile sale de viitor. Dodu susţine că tot el este acţionarul majoritar al clubului Progresul, deşi Constantin Iacov, cel care i-a vândut pachetul majoritar, susţinea zilele trecute că va reveni în funcţia de conducere a teamului din Liga a II-a, pentru că termenii contractului n-au fost respectaţi.

"Sunt acţionarul majoritar al acestui club, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi pot dovedi oricând, cu acte, acest fapt. Domnul Iacov cred că a stat prea mult în umbră, nu a mai fost băgat în seamă de nimeni şi de aceea a făcut atâta tam-tam. Iacov nu mai are nicio treabă cu Progresul".

Dodu a explicat şi cum s-a realizat tranzacţia dintre părţi. "Din punctul meu de vedere, nu sunt deloc probleme. Prima tranşă de 500.000 de euro, din preţul total de 4.900.000 de euro, a fost achitată integral, conform înţelegerii, iar restul sumei urmează a fi virată în rate. Deocamdată sunt în termenii contractului."

Datorii mari faţă de BNR

Vizavi de problema legată de BNR, omul de afaceri a replicat: "Sunt anumite datorii faţă de BNR de pe vremea în care conducea echipa Constantin Iacov. Apoi, după ce am preluat eu clubul, am virat imediat un miliard de lei pentru a le arăta celor de la bancă ce intenţii am. Am avut trei întrevederi în ceea ce priveşte concilierea cu BNR şi am aşteptat un răspuns, dar deocamdată nu s-a întâmplat nimic".

A auzit de zvonul proiectului imobiliar

Ipoteza potrivit căreia există interese ca în locul actualului complex sportiv să apară un proiect imobiliar a ajuns şi la urechile lui Dodu: "Am auzit, dar nu cred în aşa ceva. Progresul a jucat şi va juca în Cotroceni". Bossul echipei din Parcul cu Platani a dezvăluit şi câteva din planurile sale.

"Şumudică este noul antrenor al echipei, iar Panduru este director tehnic. Acesta va avea timp până la vară să caute jucători şi să formeze un lot competitiv. În funcţie de locul ocupat de Progresul la finalul acestui campionat, vom decide dacă Şumi va mai continua sau nu. În caz contrar, Panduru îşi va relua prerogativele de principal. Oricum, pentru viitorul sezon, avem drept obiectiv promovarea. Gândul meu este altul. Vreau ca această echipă să devină una de top şi în câţiva ani să ajungă cea mai bună din România", a conchis Dodu.

Dodu face parte din masonerie

Marin Dodu (40 de ani) este un prosper om de afaceri, dar face parte şi din masonerie: "Nu este un secret. Sunt Maestru Venerabil într-o lojă din Orientul Bucureşti şi conduc lucrările de acolo". Dodu mai are şi o echipă în Divizia D, care-i poartă nunmele: "Am intrat în fotbal din pasiune. E adevărat că m-am gândit şi la imagine, şi la faptul că aşa pot fi mai repede cunoscut, dar aceste aspecte nu au primat. Am construit o bază ultramodernă în Berceni, care va fi reinaugurată în această primăvară".

Cine este Progresul?

Momentan, echipa se află în eşalonul secund, pe locul 13 din 18 echipe ale seriei întâi, iar în ultima etapă de campionat a pierdut acasă, lamentabil, 0-1 cu Dunărea Giurgiu. În clasamentul all-time al fotbalului românesc, ocupă un onorant loc 15. În 1948-1949, echipa s-a numit Banca de Stat, iar în 1950 - Spartac Banca RPR.

Între 1954 şi 1994, clubul s-a numit Progresul, adăugând pe parcurs numele instituţiilor care-l sprijineau financiar: Progresul Finanţe-Bănci (1954), Progresul Vulcan (1977-1988), Progresul Voinţa (1988-1989), Progresul Şoimii IMUC (1989-1990). Din 1994 până anul trecut, a fost adoptată o altă denumire, FC Naţional. În ediţia 1955, echipa de fotbal a participat în premieră în Divizia A.

Cea mai grea perioadă a trăit-o în ultimii ani de viaţă ai cuplului Ceauşescu. Atunci, echipa a retrogradat prima oară în Divizia C, a pierdut aproape un lot întreg de jucători şi, în plus, chiar şi tribunele din metal ale propriei arene, care au fost mutate abuziv pe stadionul Victoria (actualul "Florea Dumitrache" din Complexul Dinamo).

Palmaresul echipei de fotbal din Parcul cu Platani

Câştigătoare a Cupei României (1959-1960)
Finalistă (1957-1958, 1996-1997, 2002-2003)
Vicecampioană a României (1955-1956, 1995-1996, 1996-1997, 2001-2002)

Miting contra BNR

Mâine, de la ora 14.00, va avea loc pichetarea sediului BNR pentru a se protesta în legătură cu transformarea Parcului cu Platani în complex imobiliar. Manifestaţia se va desfăşura în parcarea din faţa sediului BNR de pe str. Doamnei, în centrul vechi al Bucureştilor.

"Autorizaţia este luată, aşa că pichetul este perfect LEGAL! Este foarte important ca toţi cei care sunt în Bucureşti să vină, să le arătăm celor de la BNR că, deşi suntem puţini, suntem uniţi şi nu nepăsători la viitorul Parcului cu Platani. Bucureşteni, luaţi ATITUDINE!", aşa se poate citi pe blogul oficial al "Campaniei Salvaţi Parcul cu Platani" (salvatiparculcuplatani@gmail.com).

Sport

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite