"Vreau să sparg gheaţa"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Golgheterul campionatului, Claudiu Niculescu, îşi doreşte să marcheze pentru prima oară, îmbrăcat în tricoul primei reprezentative contra Sloveniei Atacantul lui Dinamo are şanse

Golgheterul campionatului, Claudiu Niculescu, îşi doreşte să marcheze pentru prima oară, îmbrăcat în tricoul primei reprezentative contra Sloveniei

Atacantul lui Dinamo are şanse reale să fie titular în partida de sâmbătă de la Celje (de la ora 21:30, în direct la TVR 1), în condiţiile în care vârful împins preferat de obicei de Victor Piţurcă, Ciprian Marica, nu este în formă. Astfel, în compartimentul ofensiv al României, Niculescu va fi secondat de Mutu şi de Florentin Petre.

- Selecţionerul Piţurcă a declarat că, dacă vom fructifica 50 la sută din ocaziile pe care ni le vom crea în dubla cu Slovenia, avem şanse mari să luăm şase puncte. Eşti de aceeaşi părere?

Cu siguranţă ne vom crea ocazii de gol şi cu siguranţă că vom înscrie. Am mare încredere că vom reuşi să marcăm şi să obţinem cele şase puncte în dubla cu Slovenia.

Acum rămâne de văzut cine va marca, dar, oricum, cel mai important este să câştigăm, nu neapărat să marchez eu. Bineînţeles că îmi doresc mult să înscriu, pentru că vreau să sparg şi eu odată gheaţa la echipa naţională.

- Ce ar reprezenta pentru tine să înscrii contra Sloveniei?

Ar fi încununarea unui sezon extraordinar pentru mine. Este vorba de cel mai productiv sezon din cariera mea de până acum. Am câştigat campionatul cu patru etape înainte de finalul Ligii I, am ajuns în primăvara europeană, am doborât mai multe recorduri, am devenit golgheterul campionatului şi acum am fost convocat la prima reprezentativă. Dacă aş reuşi să marchez, în caz că voi juca, ar fi senzaţional pentru mine pentru că încă nu am înscris pentru naţională.

- Care dintre meciuri va fi mai dificil, cel de la Celje sau cel de la Timişoara?

E foarte important să câştigăm trei puncte pe terenul slovenilor, pentru că vom avea apoi un moral excelent pentru partida retur de la Timişoara.

Nu zic că trebuie să îi subestimăm pe adversarii noştri, dar suntem mai buni şi am încredere că vom învinge.

- Se poate spune că ai fost mai puţin concentrat în finalul campionatului? Vei putea fi concentrat în cele două meciuri, mai ales că se spune că e foarte greu să învingi de două ori aceeaşi echipă, în patru zile?

Într-adevăr, e greu să baţi de două ori nişte adversari pe care îi întâlneşti la o distanţă de doar câteva zile. Este adevărat şi că am fost mai puţin concentrat la sfârşitul sezonului, pentru că am devenit campioni cu patru etape înainte de final, meciurile nu mai aveau nicio miză pentru noi. Chiar şi aşa, am reuşit să mai marchez câteva goluri, dar în cazul echipei naţionale, este cu totul altceva. Voi fi concentrat sută la sută, aşa cum e toată echipa.

Dacă reuşesc să înscriu pentru echipa naţională, va fi încununarea unui sezon extraordinar pentru mine şi pot să plec liniştit în vacanţă
Claudiu Niculescu

S-au mai disputat

România - Bulgaria 2-2
Albania - România 0-2
România - Belarus 3-1
Olanda - România 0-0
România - Luxemburg 3-0

Grupa G

1. Olanda 6 4 2 0 8-2 14p
2. România 5 3 2 0 10-3 11p
3. Bulgaria 5 2 3 0 7-3 9p
4. Belarus 5 2 1 2 9-11 7p
5. Slovenia 5 1 1 3 4-8 4p
6. Albania 5 0 3 2 3-6 3p
7. Luxemburg 5 0 0 5 1-9 0p

Partidele următoare

2.06.2007: Slovenia - România; Albania - Luxemburg; Belarus - Bulgaria

6.06.2007: România - Slovenia; Luxemburg - Albania; Bulgaria - Belarus

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite