Vorbiţi rar, oficiali! Sunteţi înregistraţi.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ale preşedinţilor şi arbitrilor din fotbalul românesc. "Parchetul mi-a făcut o adresă să le pun la dispoziţie adrese, numere de telefon, persoane, conducători din federaţie, de cluburi,

ale preşedinţilor şi arbitrilor din fotbalul românesc. "Parchetul mi-a făcut o adresă să le pun la dispoziţie adrese, numere de telefon, persoane, conducători din federaţie, de cluburi, arbitri. Să vedem ce se descoperă. Dacă se va dovedi că jucătorii unui club au primit bani de la conducătorul altui club, persoanele respective vor suporta consecinţele sancţionării individuale, iar ambele cluburi vor fi depunctate", a declarat Sandu, care este convins că şi în Liga I se pot lua aceleaşi măsuri ca în Serie A. "În Italia au ascultat telefoanele şi au constatat, iar un judecător a luat această măsură. La noi, dacă astfel de lucruri s-ar întâmpla, sigur că instanţa se pronunţă şi noi avem dreptul la măsuri în plan sportiv, adică suspendarea persoanelor din fotbal, depunctarea cluburilor, retrogradarea, arbitri care trebuie scoşi. Poate sunt prea curaţi oamenii ăştia din fotbal, cine ştie?", a precizat bossul FRF.

Steliştii au acuzat Rapidul
În luna mai, managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a declarat că a primit un telefon prin care era înştiinţat că partida dintre CFR Cluj şi Rapid ar fi blat. O eventuală ascultare a telefoanelor ar fi putut stabili veridicitatea convorbirii, cât şi identitatea persoanei care l-a înştiinţat pe stelist. Mai mult, referitor la aceeaşi partidă, căpitanul Stelei, Mirel Rădoi, a declarat că are înregistrată pe telefon o convorbire care incriminează Rapidul.

Preşedinţii din fotbal dorm liniştiţi
Patronii şi preşedinţii cluburilor din Divizia A nu par afectaţi de faptul că telefoanele le sunt ascultate. "Să asculte toate telefoanele. Eu nu am de ce să mă tem, pentru că nu am făcut nimic rău. Chiar şi acum când vorbesc cu voi, este ascultat telefonul, ştiu asta. Mie şi când dorm îmi ascultă telefonul", a declarat patronul Stelei, Gigi Becali. "E bine că se ascultă. Eu chiar am propus acum vreo trei ani înfiinţarea de către Ligă sau de către FRF a unei Gărzi Sportive, care să funcţioneze pe principiul Gărzii Financiare. O instituţie de prevenire. Bineînţeles că trebuia căutată o soluţie pentru a fi independentă. N-am avut noroc", a adăugat Gheorghe ştefan, preşedintele Ceahlăului. şeful CCA, Gheorghe Constantin, a declarat că speră ca arbitrii să nu se simtă cu musca pe căciulă, odată ce au aflat despre acest lucru. "ştiu că este nevoie de dovezi clare că cineva a făcut ceva grav pentru ca apoi să-i pui sub urmărire telefonul. Vreau să cred că arbitrii măcar încearcă să fie corecţi. Dacă aş fi ştiut că unii sunt cu probleme, i-aş fi testat eu şi m-aş fi distanţat uşor de ei", ne-a precizat Costică Vălcea.
"Ar putea apărea ceva ca Italia sau nu. Totul depinde de organismele guvernamentale", a conchis directorul FRF, Ionuţ Lupescu.

Becali: "Stimulentele sunt legale"
Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, este de părere că regulamentul FRF care interzice stimularea adversarelor contracandidatelor încalcă legea. "Este o practică legală, dar dacă FRF prin regulamentul lor de ordine interioară au interzis asemenea metode, atunci pot să ia măsuri. Nu te bagă la puşcărie, dar te depunctează. Dar dacă mă depunctează pe mine, să zicem, eu mă duc şi apelez la o instanţă civilă, câştig procesul, pentru că practica recompensei publice este legală, şi le mai cer şi despăgubiri. Această prevedere de regulament a FRF încalcă legea", este de părere Gigi Becali, care a găsit şi metoda de a "fenta" noua lege FRF.
"Parcă eu nu pot să pun pe cineva din exterior, care nu are treabă cu clubul, să ofere bani? Ce vor face, îl vor suspenda pe ăla?" O părere asemănătoare cu a celui pentru care parcă s-a dat această hotărâre o are şi Gheorghe ştefan. "E bine că a fost introdus acest lucru în regulament. Totuşi, în Franţa a fost un proces în instanţa civilă în care cel care a dat stimulentele a câştigat. Dar dacă este o hotărâre a FRF, trebuie respectată", ne-a spus Pinalti.

"Eu ştiu că nu am făcut nimic rău, de ce să mă tem? Chiar şi acum sunt ascultat şi ştiu asta. Mie şi când dorm îmi ascultă telefonul"
Gigi Becali

"Ar putea apărea ceva ca în Italia sau nu. Totul depinde de organismele guvernamentale"
Ionuţ Lupescu

Cum se pot asculta telefoanele?
Interceptarea convorbirilor telefonice este reglementată de articolul 91 din Codul de Procedură Penală. Ea se poate face numai cu autorizaţie de la judecător până la cel mult 30 de zile, durata maximă fiind de patru luni. Interceptările pot fi autorizate în cazul infracţiunilor contra siguranţei naţionale, precum şi al celor de trafic de stupefiante, trafic de arme, trafic de persoane, acte de terorism, spălare de bani, falsificare de monedă sau alte valori sau în cazul infracţiunilor prevăzute de legea anticorupţie. Cererea procurorilor de interceptare a convorbirilor telefonice trebuie să fie bine motivată şi să existe indicii temeinice că persoana vizată a săvârşit sau intenţionează să săvârşească o infracţiune.

"E bine că se ascultă. Eu chiar am propus acum vreo trei ani înfiinţarea de către Ligă sau de către FRF a unei Gărzi Sportive, care să funcţioneze pe principiul Gărzii Financiare"
Gheorghe Stefan

Pinalti renunţă la Comitetul Executiv
Membru în Comitetul Executiv, ales ca reprezentant al cluburilor din a doua ligă, odată cu ultimele alegeri de la FRF, Gheorghe ştefan trebuie să renunţe la post pentru că Ceahlăul, clubul la care este preşedinte de onoare, a promovat în Liga I. "Echipele din B trebuie să-şi caute un alt reprezentant", a declarat Pinalti, care se află cu Ceahlăul în stagiul de pregătire din Austria.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite