Voina este alesul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Voina va pregăti naţionala feminină, deşi până acum el a antrenat doar echipe masculine Noul selecţioner s-a bucurat de susţinerea unor persoane cu greutate în federaţia de

Radu Voina va pregăti naţionala feminină, deşi până acum el a antrenat doar echipe masculine

Noul selecţioner s-a bucurat de susţinerea unor persoane cu greutate în federaţia de specialitate, inclusiv de cea a preşedintelui Cristian Gaţu.

Este oficial, prima reprezentativă feminină are de ieri un nou selecţioner în persoana lui Radu Voina! Decizia oficialilor federaţiei poate să pară surprinzătoare, ţinând cont de faptul că Voina s-a ocupat până în prezent doar de echipe masculine.

Noul selecţioner a beneficiat de o susţinere puternică din partea mai multor oficiali ai FRH, inclusiv din partea "greilor" Cristian Gaţu şi Cornel Oţelea.

Radu Voina a fost confirmat de Consiliul de Administraţie al federaţiei, care s-a întrunit ieri special pentru a lua o hotărâre în acest caz. De altfel, Voina a primit 13 dintre cele 18 voturi ale membrilor Consiliului, ceea ce i-a asigurat un succes zdrobitor în faţa Marianei Târcă.

Fosta antrenoare a celor de la Rulmentul Braşov a primit doar trei voturi. "Obiectivul nostru la Campionatul European trebuie să fie unul îndrăzneţ şi dacă această generaţie de aur nu va câştiga o medalie sau cel mult locul patru, va fi o generaţie pierdută", a declarat Radu Voina, la scurt timp după numirea sa în funcţie.

A luat bronzul olimpic cu băieţii

Deşi se va ocupa în premieră de o formaţie feminină, Radu Voina nu este pentru prima oară în postura de selecţioner. Voina a ocupat acest post în perioada 2002-2004, când a pregătit prima reprezentativă masculină a României, alături de Aihan Omer şi Nicolae Munteanu.

Anterior, Radu Voina obţinuse o performanţă importantă cu tricolorii, cucerind bronzul olimpic în 1984, la Los Angeles, din postura de antrenor secund.

CV Radu Voina

Palmares ca jucător: medaliat cu argint la J.O. (1976) şi cu bronz la J.O. (1972, 1980)

Palmares ca antrenor: medaliat cu bronz la J.O. (1984)

A pregătit Steaua (1981-1982 - 1990-1991, 2006-2008), RC Strasbourg (1991 - 1995), HC

Selestat (1995 - 2000), ASL Robertsau (2003-2006).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite