Vlăduţ Munteanu: "Nu ne mai numiţi generaţia rataţilor!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul celor de la Energie Cottbus crede că Mutu, Chivu & Co nu pot fi catalogaţi astfel, el spunând că aceştia evoluează bine la echipele lor de club Fostul dinamovist Vlăduţ

Mijlocaşul celor de la Energie Cottbus crede că Mutu, Chivu & Co nu pot fi catalogaţi astfel, el spunând că aceştia evoluează bine la echipele lor de club

Fostul dinamovist Vlăduţ Munteanu este unul dintre cei mai buni jucători ai nemţilor de la Energie Cottbus. Cu şase reuşite în campionat, Munteanu este cel mai bun marcator al echipei, aflându-se pe locul 7 şi în clasamentul golgheterilor din Bundesliga. Forma bună nu l-a propulsat, momentan, spre echipa naţională. Vlăduţ nu disperă însă.

Munteanu se afla acasă, duminică. "Mă odihnesc, este o zi liberă. Ne refacem după cantonamentul din Antalya. Mai avem o săptămână până se va relua campionatul. Vom avea un start infernal, primele trei etape jucându-se din trei în trei zile. Este important să le câştigăm pentru a ieşi din această zonă <> (n.r. - Energie ocupă locul 15 cu 17 puncte, cu doar două puncte mai mult faţă de prima poziţie retrogradabilă, deţinută de Borussia Monchenglabach).

Înaintea reluării întrecerii, Energie a disputat sâmbătă, pe propriul teren, un amical cu Slavia Praga, pe care l-a câştigat cu 1-0, prin reuşita lui Munteanu din minutul 51. Atât Vlăduţ, cât şi Sergiu Radu au fost titulari.

Nu l-a căutat nimeni de la federaţie în ultima vreme

Chestionat dacă este supărat că nu a fost convocat la echipa naţională, Munteanu a replicat nonşalant: "Nu cred că ar trebui să mă întrebaţi pe mine. Este decizia selecţionerului. Dar n-am absolut nicio problemă privind acest aspect. Eu mă antrenez, şi dacă vreodată voi fi chemat, voi răspunde cu plăcere". Vlăduţ ne-a spus că nu a fost sunat nici măcar o dată de cineva din stafful federaţiei de când este în Germania.

Referitor la campania de calificare la Campionatul European din 2008, fotbalistul este optimist: "Putem bate Olanda. Pe ce mă bazez când spun asta? Păi, campionatul intern a crescut simţitor, plus că ambiţia băieţilor de a obţine noi performanţe este incomensurabilă".

Munteanu nu este de acord cu cei care i-au jignit pe Mutu, Chivu & Co: "Nu este generaţia rataţilor. Nu-i poţi numi astfel pe unii care evoluează foarte bine la echipele lor de club. Eu cred că au avut ghinion. Dar acum sunt convins că a venit şi rândul acestei generaţii pentru a face performanţe".

" Andone m-a lăudat după ce am plecat de la Dinamo"

Fiind un tip comunicativ şi flexibil, Vlăduţ Munteanu s-a acomodat rapid în oraşul german.

"Am deja şase luni. Mă simt bine, mă descurc. Îmi place aici, aşa că sunt mulţumit", spune cu mândrie. Când vine vorba de trecut însă, mijlocaşul nu prea are chef de vorbă. Talent indiscutabil, Munteanu a fost în trecut în atenţia unor cluburi precum Real Madrid sau Ajax. Apoi a intrat într-un con de umbră din care părea că nu mai este capabil să iasă. Transferul în Bundesliga i-a relansat cariera. "Aşa este, dar când mă uit înapoi nu regret nimic din ce a fost. Nu mă mai gândesc la Real sau Ajax. Nu mai contează. Aş spune doar că a fost vorba de o neacomodare sau lipsă de încredere din partea antrenorilor".

În această ultimă categorie nu este implicat şi fostul său tehnician de la Dinamo: "După ce am plecat, Ioan Andone mi-a spus că şi-a schimbat radical părerea despre mine. Şi dânsul preluase din zbor tot felul de vorbe despre mine. M-a bucurat mult ce mi-a spus".

Prietena Andreea Oroz îl vizitează destul de des

Munteanu (26 de ani) locuieşte într-o casă situată la 15 minute distanţă de stadion: "Stau mai mulţi băieţi aici. Sunt vecin şi cu Sergiu Radu. Este o zonă selectă, liniştită". Vlăduţ se vede des cu Sergiu, mai ales că el stă singur: "Ai mei mă vizitează când pot. Cât despre prietena mea, Andreea (n.r. - Oroz), ea munceşte în ţară şi deci nu poate sta aici. Acum este la mine, dar, din păcate, va trebui să plece. Am încercat să-i găsesc şi pe aici ceva de lucru, dar n-am reuşit. În rest, îmi petrec timpul liber pe la Zoo sau mergând la film".

Mă simt foarte bine în Germania şi deocamdată nu mă gândesc să plec în altă parte. Cât despre echipa naţională, eu stau liniştit. Dacă selecţionerul Victor Piţurcă nu m-a convocat, nu e nicio problemă. Mai multe nu am ce să comentez.
Vlăduţ Munteanu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite