Vizitiu pentru semifinala Ligii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Egalul de la Volgograd, 32-32 cu Dinamo, a trimis Oltchim, a doua oară consecutiv, în penultimul act al celei mai importante competiţii din Europa. Marcatoare a şapte goluri, majoritatea în momente-cheie, Patricia Vizitiu (21 de ani) a fost eroina partidei din Rusia.

Finalul meciului Dinamo Volgograd - Oltchim Râmnicu Vâlcea (scor 32-32) a fost dramatic, cu Patricia Vizitiu înscriind golul egalizator cu 30 de secunde înainte de ultimul fluier. Oltchim s-a apărat apoi eroic la nouă metri, chiar cu preţul eliminării lui Neagu, cu trei secunde înainte de final.

Rusoiacele au tras la poartă de la 10 metri, Ungureanu era bătută, dar bara a salvat Oltchimul de la înfrângere. După egalul inextremis smuls la Volgograd, oraş în care şi-au pierdut viaţa aproape 150.000 de români în al Doilea Război Mondial, vâlcencele se vor lupta acum cu danezele de la Viborg pentru primul loc în grupă.

Cu cele şapte goluri realizate contra dinamovistelor, Patricia Vizitiu a ajuns la 29 de reuşite în cea mai puternică competiţie intercluburi şi se anunţă un superstar în devenire.

Patricia însă îşi dorea în copilărie să calce pe urmele Nadiei. Cum fizicul nu i-a permis să facă gimnastică, sportiva a făcut patru ani de schi până să se dedice definitiv handbalului. Patricia îşi explică ultimele prestaţii prin faptul că s-a maturizat: „În adolescenţă, mai mergeam cu gaşca prin cluburi, dar acum sunt mai cumpătată. Nu-mi mai doresc să ies în evidenţă decât pe terenul de joc. Chiar vreau să îmi şterg un tatuaj pe care mi l-am făcut mai demult", ne-a spus vicecampioana europeană de junioare în 2005.

Ţine cu Real Madrid, dar îl admiră pe Ibrahimovici

Fiica lui Dumitru Vizitiu, un fost fotbalist la Jiul Petroşani, decedat anul trecut, interul Oltchimului a moştenit pasiunea pentru fotbal. Deşi este fan Real Madrid, Patricia îl apreciează totuşi pe suedezul Zlatan Ibrahimovici, starul Barcelonei: „Ne asemănăm puţin pentru că avem amândoi execuţii speciale!"

Clasament
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite