Viorel Moldovan: "Bucureştiul mi se pare scump, nu Zurich-ul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moldo-gol le transmite suporterilor naţionalei care vor merge, la vară, la Euro, să nu se sperie de preţuri şi să-şi caute încă de pe acum soluţii pentru cazare. Ex-internaţionalul

Moldo-gol le transmite suporterilor naţionalei care vor merge, la vară, la Euro, să nu se sperie de preţuri şi să-şi caute încă de pe acum soluţii pentru cazare.

Ex-internaţionalul României a jucat trei ani şi jumătate în Elveţia, ţară de care s-a ataşat definitiv. Fostul atacant a avut două perioade petrecute acolo.

Prima a fost în 1995-1998 (două sezoane şi jumătate): Neuchatel Xamax (prima ligă, 1995-1996), pentru care a marcat 19 goluri în 32 de partide, apoi Grasshoppers Zurich (prima ligă, 1996-1997), cu 27 de goluri în 32 de partide şi, în fine, încă o jumătate de sezon la aceeaşi echipă (1997-iarna 1998), cu un bilanţ la fel de bun, 17 goluri în 19 întâlniri. A doua s-a întâmplat înainte ca Viorel să revină în campionatul intern, la Poli Timişoara, când a jucat pentru Servette Geneva (2004-2005, 13 meciuri, 3 goluri).

Întrebat despre Zurich, Moldovan a fost receptiv, semn că, deşi au trecut ceva ani de când a plecat de acolo, i-a plăcut. "Am trăit cei mai frumoşi ani ai mei la Zurich. Şi acum mă apucă nostalgia. Un oraş cosmopolit. Mi-aduc aminte că aveam şapte colegi, elveţieni de origine italiană, care mi-au fost apropiaţi. Eram buni prieteni, mergeam împreună în oraş.

De fapt, în Elveţia întâlneşti tot felul de naţii. Nu ştiu dacă sunt chiar aşa de primitori ca românii. Mi-a plăcut, poate, şi pentru că eu sunt un tip mai rece, mai altfel, pentru că vin din Ardeal şi acolo este o altă mentalitate. Zurich este un oraş turistic în care ai ce face. De câte ori am ocazia, mă duc să-mi vizitez prietenii. De fapt, am nostalgii legate nu numai de acest oraş, ci de Elveţia însăşi", s-a destăinuit Moldovan.

Fostul internaţional nu este însă de acord cu cei care susţin ideea că Ţara Cantoanelor este una foarte scumpă şi că din acest motiv suporterii români nu se vor înghesui la vară să meargă la Euro. "Credeţi că, spre exemplu, în Austria nu vor creşte preţurile la vară în perioada turneului final? Indiferent de ţară, ar fi fost la fel.

Revenind la Zurich, acesta este un oraş frumos, despre care pot spune că nu este deloc foarte scump. Dacă stau să mă gândesc, şi din ce văd, la Bucureşti sunt preţuri astronomice, duble sau chiar triple faţă de valoarea lor reală. Sunt oraşe din Occident, mai dezvoltate ca al nostru, şi care sunt mai ieftine. Noi tot o dăm că e mare scumpete, cum se zice, în Elveţia, dar uităm să ne uităm în propria ogradă. Eu am umblat mult şi, credeţi-mă, Bucureştiul este foarte scump, preţurile nu se justifică".

"Eu văd altfel fotbalul"

Referitor la şansele tricolorilor la Campionatul European (România face parte din Grupa C, alături de Franţa, Italia şi Olanda), Moldovan nu se sperie de mituri. "Dacă te uiţi pe hârtie şi vezi ce adversari te aşteaptă, dar mai ales palmaresul lor, te sperii. Dar pe teren va fi altceva. Este foarte important pentru un jucător să evolueze contra unor adversari de asemenea calibru.

Doar aşa pot evolua în valoare. Nu sunt de acord nici cu cei care spun că am picat în <> , eu văd altfel fotbalul, iar surprize s-au mai văzut". "Nu vreau să supăr pe nimeni, e bine să visezi, să crezi, dar e foarte greu ca România să ajungă să câştige Campionatul European. Vorba aia, surprize gen Grecia (n.r. - care a luat tilul în 2004) se petrec o dată la nu ştiu câţi ani". a declarat Moldovan.

Eu am umblat mult şi, credeţi-mă, Bucureştiul este foarte scump, preţurile nu se justifică
Viorel Moldovan

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite