Viorel Duru: "Stadioanele din Romania nu au nici macar doua stele"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Departamentului de Licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, ne-a declarat ieri ca, in curand, toate stadioanele vor fi clasificate precum hotelurile, dupa numarul de stele. Astfel, in

Directorul Departamentului de Licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, ne-a declarat ieri ca, in curand, toate stadioanele vor fi clasificate precum hotelurile, dupa numarul de stele. Astfel, in functie de aceasta clasificare, se va sti ce jocuri se preteaza pe stadioanele respective.
"De exemplu, finala unui Campionat Mondial sau European se va desfasura pe un stadion de cinci stele iar meciurile din grupele Cupei UEFA sau grupele Ligii Campionilor vor avea loc pe stadioane care vor fi clasificate la cel putin trei stele. Ce inseamna trei stele? Pai, nocturna, teren de joc practicabil indiferent de vreme, tribune cu scaune si spatar de minim 30 de centrimetri iar tribuna oficiala si masa presei, acoperite", a spus Viorel Duru. "Teren practicabil indiferent de vreme" reprezinta o conditie si pentru clasificarea de doua stele, pe astfel de stadioane pe care urmeaza sa se desfasoare partide din prima liga. "La noi, stadioanele sunt destul de departe de nivelul cerut pentru o competitie europeana. N-as putea spune, in acest moment, ca avem vreun stadion de doua sau trei stele. Toate sunt sub acest nivel, iar pe unele nu se poate juca fotbal daca da o ploaie mai puternica", a precizat Duru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite