CICLISM: Vinokurov revine în competiţie în echipa Astana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Ciclistul kazah Aleksandr Vinokurov, a cărui suspendare pentru dopaj ia sfârşit pe 24 iulie, a anunţat că va relua competiţia, foarte probabil sub culorile echipei Astana, la înfiinţarea căreia a contribuit în 2006.

''Vreau să-mi reiau cariera profesionistă pe 24 iulie'', a declarat Vinokurov la Monte Carlo, unde sâmbătă se va da startul în Turul ciclist al Franţei. ''În acest moment nu mă văd concurând pentru o altă echipă decât Astana. Federaţia kazahă vrea ca eu să alerg din nou pentru această echipă. Mă aflu în negocieri cu Johan Bruyneel (managerul) şi cred că vom ajunge la un acord săptămâna viitoare'', a adăugat rutierul.

Echipa Astana, botezată după numele capitalei Kazahstanului, a fost înfiinţată cu sprijinul puterii politice şi din puternice interese financiare ale acestei ţări din Asia Centrală. La început, echipa era alcătuită ca o formaţie în întregime dedicată lui Vinokurov pentru a-l ajuta să câştige Turul Franţei. Maşinăria s-a stricat însă în 2007, când Vinokurov a fost găsit dopat, în plin Tur al Franţei, şi suspendat.

Astana are deja doi lideri cu relaţii complicate: spaniolul Alberto Contador şi americanul Lance Armstrong.

La 35 de ani, Vinokurov şi-a anunţat intenţia de a mai concura încă ''un sezon sau două''. În această vară, el speră să dispute Turul Poloniei (2-8 august), Turul Spaniei (29 august-2 septembrie) şi Campionatul Mondial de la Mendrisio (Elveţia) din 27 septembrie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite