Vindem bine!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La transferuri externe, Liga I este la nivelul campionatelor puternice din Europa Iarna aceasta este cea mai prolifică din istoria Ligii I în privinţa transferurilor. Din patru jucători

La transferuri externe, Liga I este la nivelul campionatelor puternice din Europa

Iarna aceasta este cea mai prolifică din istoria Ligii I în privinţa transferurilor. Din patru jucători vânduţi în străinătate, cluburile autohtone au câştigat în total 13 milioane de euro.

Fundaşul dinamovist Radu Ştefan este protagonistul celui mai scump transfer extern reuşit de Liga I, fiind cedat de Dinamo la Lazio pentru 5,4 milioane de euro.

Pentru început, jucătorul va fi împrumutat până în vară şi, dacă va confirma, atunci contractul acestuia va fi prelungit pe încă patru sezoane şi jumătate. "Sunt foarte fericit că voi juca în cel mai puternic campionat din Europa", a declarat proaspătul lazial. Transferul lui Radu Ştefan completează, alături de Mazilu (Dnepr - 4 milioane de euro), Sepsi (Benfica - 2,5 milioane) şi Victoraş Iacob (Kaiserslautern - 1 milion), cea mai profitabilă iarnă din istoria Ligii I.

Comparativ cu transferurile obişnuite din Europa, România vine scump. Spre exemplu, internaţionalul olandez Hedwiges Maduro a fost vândut de Ajax la Valencia pentru doar două milioane de euro. Este drept, iarna aceasta a înregistrat şi transferuri exorbitante precum cel al argentinianului de 18 ani, Ever Bonega, la Valencia, pentru 18 milioane de euro.

Piţurcă este îngrijorat

Selecţionerul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, se teme că Radu Ştefan ar putea pierde statutul de titular după mutarea la Lazio. "Este un pas uriaş pentru Radu Ştefan să joace în campionatul Italiei la o echipa de tradiţie. Acum e foarte important ca el să se impună, să joace meci de meci. De aici vine teama pentru mine că ar putea să nu joace, cu toate că valoarea lui îl va impune. E foarte important să joace titular meci de meci şi cred că va creşte şi ne va fi util la echipa naţională", a declarat Piţi pentru Infopro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite