Vin ruşii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România întâlneşte Rusia pentru prima oară în istorie după dezmembrarea URSS Rusia constituie pentru noi a 79-a echipă naţională întâlnită de-a lungul timpului. Ultima

România întâlneşte Rusia pentru prima oară în istorie după dezmembrarea URSS

Rusia constituie pentru noi a 79-a echipă naţională întâlnită de-a lungul timpului. Ultima intersectare a României cu fotbalul rus a avut loc acum 18 ani, pe 9 iunie 1990, când tricolorii au învins Uniunea Sovietică, scor 2-0, în grupele Campionatului Mondial din Italia.

Selecţionerul Victor Piţurcă a criticat atmosfera din Liga I: "Sunt certuri multe în campionatul nostru. E păcat, fiindcă nu este o atmosferă mai bună înaintea acestui turneu final, însă trebuie să ne obişnuim, pentru că suntem în România".

Chiar dacă nu a înfruntat niciodată ca selecţioner echipa României, Guus Hiddink îi cunoaşte bine pe tricolori: "Nu i-am văzut în meciuri live, dar am studiat multe DVD-uri cu ei. Le-am pus băieţilor meciul România-Olanda (1-0) şi au rămas cu o impresie foarte bună. Echipa nu mai are un singur jucător de geniu, Hagi, este formată din mai mulţi jucători mari".

Fundaşul lui ŢSKA Moscova, Aleksei Berezuţi, a lăudat naţionala noastră: "Ca valoare, vine imediat după cele mai bune echipe ale Europei. Acolo joacă Mutu, un fotbalist de înaltă clasă, care a evoluat la mari cluburi. Ştiu că în România a pierdut şi Olanda, iar suporterii români sunt destul de fanatici".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite