Victorii gemene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gloria Bistriţa a reuşit o victorie istorică, 2-1 cu Atletico Madrid, în timp ce Oţelul Galaţi a trecut cu acelaşi scor de turcii de la Trabzonspor, ambele partide contând pentru finalele

Gloria Bistriţa a reuşit o victorie istorică, 2-1 cu Atletico Madrid, în timp ce Oţelul Galaţi a trecut cu acelaşi scor de turcii de la Trabzonspor, ambele partide contând pentru finalele Cupei UEFA Intertoto

Reprezentantele României în Cupa UEFA Intertoto au reuşit aseară două rezultate excelente, având şanse reale de calificare în turul doi preliminar al Cupei UEFA. Marea surpriză a zilei a venit de la Bistriţa, unde Gloria a învins pe Atletico Madrid, scor 2-1, determinând presa spaniolă să exclame: "Ne-am făcut de ruşine!". Oţelul a reuşit tot o victorie, cu 2-1, în faţa turcilor de la Trabzonspor, graţie reuşitei din ultimele minute ale lui Gabriel Paraschiv.

Venită la Bistriţa cu vedetele Seitaridis, Luccin, Maniche sau Martin Petrov, Atletico Madrid a început cu stângul drumul său spre grupele Cupei UEFA. În turul trei al Cupei UEFA Intertoto, competiţie ce oferă acces în preliminariile UEFA, echipa spaniolă a fost la un pas de catastrofă. Zaharia a deschis scorul pentru gazde în minutul 7, avantajul Gloriei fiind dublat de Tilincă în minutul 39.

Grecul Seitaridis a redus din diferenţă în minutul 53, cu un şut superb de la 25 de metri, menţinând în viaţă speranţele de calificare ale echipei lui Javier Aguirre. Înfrângerea în faţa anonimei Gloria nu le-a picat bine spaniolilor. "Cu Luccin, Eller şi Perea dezastroşi, Atletico a naufragiat într-o manieră greu de anticipat. Până la golul lui Seitaridis, Atletico s-a făcut de ruşine, dar păstrează şanse la calificare, meciul retur urmând a se disputa în faţa propriilor suporteri", a scris cotidianul spaniol "Marca".

În ciuda victoriei, antrenorul Gloriei, Ioan Ovidiu Sabău, era extrem de nervos la finalul partidei: "Nu sunt mulţumit de rezultat, sunt chiar supărat pe jucători. Nu putem să începem să ne facem statui că am bătut pe Atletico Madrid.

Am avut un moment stupid în care am îngenuncheat, am căzut, n-am mai ştiut ce avem de făcut, am fost prea temători. Multora le lipseşte experienţa şi foarte mulţi s-au bucurat, probabil, că s-au văzut la televizor sau că joacă în faţa unui public numeros şi s-au mulţumit cu puţin".

Turci pedepsiţi

Oţelul a trecut cu emoţii de Trabzonspor şi păstrează şanse bune de a elimina echipa turcă. Înainte de partida de ieri, oficialii oaspeţilor mărturiseau că vor să învingă la o diferenţă confortabilă la Galaţi, pentru a putea juca pentru spectacol în returul din Turcia. Planul lor a fost dat peste cap de Daniel Stan şi Gabriel Paraschiv, care au marcat golurile victoriei gălăţene, în minutele 26 şi, respectiv, 86. Pentru turci a înscris Ersen în minutul 82.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite