Victorie a "stejarilor" pe mâna lui Calafeteanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România s-a impus în faţa Namibiei graţie mijlocaşului la grămadă care a marcat 20 de puncte Echipa naţională de rugby a României a învins cu 28-16 Namibia în ultima partidă

România s-a impus în faţa Namibiei graţie mijlocaşului la grămadă care a marcat 20 de puncte

Echipa naţională de rugby a României a învins cu 28-16 Namibia în ultima partidă jucată de "stejari" în cadrul turneului IRB Nations Cup. Africanii nu au pornit partida cu mari speranţe, declarând înainte de meci că s-ar mulţumi şi cu o înfrângere la 10 puncte diferenţă.

Românii au făcut o primă repriză bună în care Calafeteanu a adus echipei 14 puncte, iar Brezoianu a reuşit un eseu. Căldura şi-a pus amprenta pe joc, prima repriză fiind oprită de arbitru de două ori pentru hidratarea jucătorilor.

După pauză, "stejarii" au cedat teren, iar africanii s-au apropiat la 19-16, graţie unul eseu înscris de Du Plessis. Lipsa de concentrare şi greşelile comise în fazele de contraatac au menţinut suspansul până spre final, când excelentul Vali Calafeteanu a mai transformat o lovitură de pedeapsă, iar Florin Vlaicu a reuşit un dropgol în ultimul minut, stabilind scorul final. Cel mai bun jucător din rândul "stejarilor" a fost, fără îndoială, Vali Calafeteanu, autor a 20 de puncte, în timp ce pentru africani cel mai bun marcator a fost Tertius Losper, cu 11 puncte.

În urma victoriei de ieri seară, România a încheiat turneul pe locul patru, cu 8 puncte, la egalitate cu ocupanta locului trei, Georgia, care a avut un punctaveraj superior.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite