Victorie clară cu Cipru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de baschet masculin a României a debutat cu dreptul în grupa A a preliminariilor Campionatului European. Într-un meci disputat la Cluj, jucătorii antrenaţi de Liviu Călin au învins

Naţionala de baschet masculin a României a debutat cu dreptul în grupa A a preliminariilor Campionatului European. Într-un meci disputat la Cluj, jucătorii antrenaţi de Liviu Călin au învins cu scorul de 79-64 reprezentativa Ciprului.
După un început echilibrat, la sfârşitul primului sfert tabela indicând un avantaj de doar trei puncte pentru tricolori (20-17), românii, impulsionaţi de Bogdan Popescu, au pus stăpânire pe joc, la jumătatea meciului scorul fiindu-le favorabil cu 42-29. Cum victoria nu avea cum să le scape, ai noştri au jucat relaxat în ultimele minute, permiţându-le oaspeţilor să limiteze scorul, atitudine care l-a nemulţumit pe antrenor. "Îmi cer scuze fotbaliştilor din naţională, dar în ultimele minute am avut impresia că privesc meciul de fotbal dintre România şi Bulgaria, când de la 2-0 s-a ajuns la 2-2. Sunt mulţumit de victorie, dar şi de jucători. Nu pot spune că unul a fost mai bun decât altul, pentru că toţi au muncit pentru acest rezultat. Suntem obligaţi să corectăm greşelile din finalul partidei, pentru că în meciul cu următoarea adversară, Irlanda, nu ne putem permite o evoluţie slabă, ca şi cea din ultimele minute cu Cipru", a declarat Liviu Călin. Punctele echipei României au fost marcate de Popescu (18), Kabengele (17), Burlacu (15), Stănescu (10), Helcioiu şi Iheadindu (câte 8), ţenter (3). "Am jucat bine şi pentru că am avut informaţii despre adversari. Pe final ne-am relaxat psihic, dar trebuie să remontăm căderea din ultimele minute până la meciul cu Irlanda", a spus cel mai bun jucător al partidei, Bogdan Popescu.
În cealaltă partidă a grupei A, Elveţia s-a impus, surprinzător, în faţa Irlandei, cu scorul de 59-57. Naţionala României va juca împotriva Irlandei pe 9 septembrie, la Dublin, de la ora 17.30. Până atunci, echipa va pleca într-un scurt stagiu de pregătire în Germania, unde va disputa două meciuri cu formaţia de primă ligă Braunschweig, la care activează Liviu Călin. A treia partidă din grupă va avea loc tot la Cluj, pe 16 septembrie, împotriva Elveţiei.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite