Victorie pentru Raikkonen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După retragerea lui Schumacher, scuderia Ferrari continuă izbânzile. Primul Mare Premiu al lui 2007 a fost controlat în întregime de pilotul finlandez Kimi Raikkonen (Ferrari) a

După retragerea lui Schumacher, scuderia Ferrari continuă izbânzile. Primul Mare Premiu al lui 2007 a fost controlat în întregime de pilotul finlandez

Kimi Raikkonen (Ferrari) a câştigat fără probleme prima cursă a noului sezon competiţional, desfăşurată în Australia. Finlandezul a fost urmat de către campionul mondial, Fernado Alonso, iar pe locul trei a sosit, surprinzător, englezul Hamilton.

După retragerea lui Michael Schumacher, multă lume credea că scuderia Ferrari nu va mai ajunge să se lupte pentru titlul mondial. Dar, în prima cursă a sezonului, italienii au arătat o maşină extraordinară şi un pilot foarte motivat: Raikkonen.

Finlandezul, plecat din pole-position, a dominat cursa de la un capăt la celălalt, prima poziţie nefiindu-i ameninţată niciun moment.

La fel de bun precum Mansell

De altfel, Raikkonen este primul pilot din 1989 încoace, de la Nigel Mansell, care câştigă la debutul pentru Ferrari. "A fost un weekend extraordinar. Cursa nu a fost atât de uşoară pe cât a părut. Chiar înainte de start, radioul s-a stricat şi nu am putut comunica cu echipa. Una peste alta, a fost o cursă reuşită, în care startul foarte bun mi-a permis să nu forţez maşina", a declarat câştigătorul.

Coechipierul acestuia, Felipe Massa, a făcut, la rândul său, o cursă extraordinară. El a plecat de pe poziţia a 22-a, pentru ca în final să termine pe locul şase.

Coulthard, accident spectaculos

Cursa din Australia a fost, în general, liniştită, singurul incident petrecându-se cu nouă tururi înainte de final. Atunci, Alexander Wurz (Williams) şi David Coulthard (Red Bull-Renault) au ieşit spectaculos în decor, cei doi fiind nevoiţi să abandoneze. În altă ordine de idei, englezul Hamilton şi-a făcut un debut în forţă în Formula 1, el reuşind să termine pe locul trei. De altfel, acesta a fost cel mai bun debut al unui pilot englez în F1 din 1966, când Mike Parkes termina al doilea în MP al Franţei. "Sunt foarte fericit atât pentru mine, cât şi pentru echipă. Am muncit mult ca să ajung până aici, iar acum se văd şi rezultatele. Cred că este un început extraordinar", a precizat englezul în vârstă de 22 de ani.

Marele Premiu al Australiei - clasament cursă

1. Kimi Raikkonen Ferrari 10 p
2. Fernando Alonso McLaren 8 p
3. Lewis Hamilton McLaren 6 p
4. Nick Heidfeld BMW 5 p
5. Giancarlo Fisichella Renault 4 p
6. Felipe Massa Ferrari 3 p
7. Nico Rosberg Williams 2 p
8. Ralf Schumacher Toyota 1 p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite