Victoraş Iacob se pregăteşte pentru returul cu Middlesbrough

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua ar putea conta în manşa a doua a semifinalei Cupei UEFA cu Middlesbrough pe serviciile atacantului Victoraş Iacob. "Janker" se află în convalescenţă după ce, în partida cu FC

Steaua ar putea conta în manşa a doua a semifinalei Cupei UEFA cu Middlesbrough pe serviciile atacantului Victoraş Iacob. "Janker" se află în convalescenţă după ce, în partida cu FC Naţional, din 19 martie, şi-a fracturat clavicula după o intrare dură a "bancarului" Ovidiu Burcă.
Verdictul a sunat atunci implacabil: minimum şase săptămâni de pauză. Stelistul a mai avut totuşi puterea să glumească amar: "Colegii mi-au promis că vor ajunge în finală ca să joc şi eu". La trei săptămâni de la accidentare, speranţele conducătorilor stelişti au crescut, întrucât refacerea fotbalistului merge peste aşteptări. "Victoraş Iacob a evoluat foarte bine, dar depinde de organismul lui dacă va putea fi apt până pe 27 aprilie", a precizat tehnicianul Cosmin Olăroiu. "S-ar putea să reintru în returul cu Middlesbrough. Depinde de mine", a declarat atacantul roş-albaştrilor. Iacob urmează un program de pregătire special, care are ca scop să-i păstreze tonusul muscular la un nivel bun. De altfel, şi managerul general din Ghencea, Mihai Stoica, a declarat că s-ar putea ca revenirea fotbalistului să fie forţată prin scoaterea bandajului ghipsat cu trei zile mai repede. Totuşi, în cazul unei reveniri precipitate, există riscul ca la o intrare mai dură a unui adversar accidentarea sa să recidiveze. Victoraş Iacob este golgheterul roş-albaştrilor în această ediţie a cupelor europene, cu opt reuşite în 14 meciuri jucate.

Specialiştii nu văd niciun risc
Seful Laboratorului de Traumatologie şi Recuperare din cadrul Institutului Naţional de Medicină Sportivă, Nicolae Andreescu, apreciază că nu există riscuri dacă Victoraş Iacob va reveni pe teren înainte de termenul prevăzut iniţial. "Având în vedere că este un sportiv tânăr, nu ar trebui să fie probleme. Cum nu a fost nevoie de operaţie, înseamnă că a fost o fractură obişnuită. Dacă s-a format calusul şi au trecut trei săptămâni de la accident, ghipsul poate fi dat jos. Pe locul de calusare se formează o porţiune mai groasă decât este normal. Sigur, poate interveni un accident, ca la orice sportiv, dar fără legătură cu fractura suferită anterior", ne-a declarat doctorul Andreescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite