Victor Piţurcă: "Ogăraru nu-i Cantona"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul Victor Piţurcă a decis să nu mai convoace patru dintre stranierii anunţaţi ca făcând parte din lotul României pentru confruntarea cu Belarus, care va avea loc pe 7 octombrie, la

Selecţionerul Victor Piţurcă a decis să nu mai convoace patru dintre stranierii anunţaţi ca făcând parte din lotul României pentru confruntarea cu Belarus, care va avea loc pe 7 octombrie, la Bucureşti. George Ogărau (Ajax), Bogdan Lobonţ (Fiorentina), Daniel Niculae (AJ Auxerre) şi Pompiliu Stoica (FC Moscova) vor vedea meciul din faţa televizorului, pentru că nu joacă meci de meci la echipele lor de club.
- De ce l-aţi lăsat pe Ogăraru acasă?
- Nu înţeleg întrebarea. Ce, este cumva singurul jucător la care am renunţat?
- Nu vă e frică de ce va zice lumea?
- Nu mă interesează de ce va spune lumea. Fiecare are o părere, toţi se cred buni antrenori, şi poate sunt, dar în final eu sunt cel care răspunde de rezultat. ştiu că există şi posibilitatea ca eu să greşesc, dar asta se va vedea după meci. Nu pot risca să pierd meciul pentru că zice lumea să îl iau pe Ogăraru.
- Care este motivul pentru care aţi renunţat la serviciile lui?
- El trebuie să joace meci de meci la Ajax. ştiu că a evoluat în ultima partidă pentru olandezi, dar a fost un meci uşor. Numai dacă aş avea probleme foarte mari aş lua un jucător care nu evoluează meci de meci la echipa lui. Am zis mereu că el este a treia opţiune pe dreapta, dar Vali Bădoi evoluează în fiecare partidă, iar Petre Marin, care este polivalent - putând juca şi pe stânga şi pe dreapta, la fel. Aceasta este cauza pentru care nu i-am convocat nici pe ceilalţi trei stranieri: Lobonţ, Stoica şi Niculae.
- "Cazul Ogăraru" tinde să devină un adevărat "caz Cantona".
- (râde) Nu-i vorba de niciun caz. Cei drept, Ogăraru nu-i Cantona. Francezul era atunci cel mai bun jucător din campionatul englez la acel moment. La fel se poate pune problema şi cu Giuly, care nu a ajuns în lotul francez, chiar dacă câştigase Liga Campionilor cu Barcelona. Dar acolo au fost alte motive. Ogăraru trebuie să joace.
- Pe Lobonţ nu l-aţi luat. Cine va veni în locul său?
- Voi definitiva lotul mâine. Dar mai mult ca sigur este vorba de Marius Popa. El şi Dani Coman sunt cei mai în formă goalkeeperi ai campionatului nostru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite