Victor Hănescu: "şi anii trecuţi am jucat prost la Australian Open"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul săptămânii viitoare, echipa de Cupa Davis a României întâlneşte, în deplasare, puternica reprezentativă a SUA, în primul tur al Grupei Mondiale. Dacă majoritatea tenismenilor

La sfârşitul săptămânii viitoare, echipa de Cupa Davis a României întâlneşte, în deplasare, puternica reprezentativă a SUA, în primul tur al Grupei Mondiale. Dacă majoritatea tenismenilor noştri au preferat, după Australian Open, să participe la turneul de la Delray Beach, Victor Hănescu a decis să revină acasă, "pentru a-şi reîncărca bateriile".
- Victor, care este motivul pentru care ai început aşa prost anul?
- N-aş putea spune aşa ceva. În primul rând, cred că am avut meciuri dificile. Am jucat împotriva lui Karlovic sau a lui Coria, pe care am fost aproape să-l bat. În tenis, poţi să joci bine şi să pierzi. Dar la Melbourne e greu să joci şi din cauza climei. şi anii trecuţi am jucat prost la Australian Open. Pe de altă parte, am făcut pregătirea pe zgură, în România, la zero grade, în balon, iar la turneele din acest început de an am evoluat pe hard.
- De ce ai decis să te întorci în ţară, în condiţiile în care nu te-ai acomodat la jocul pe hard?
- Sunt plecat din ţară de aproximativ o lună. Aveam nevoie de pauză, să-mi reîncarc bateriile. În plus, după Cupa Davis, voi mai rămâne în America încă două luni. Voi participa la mai multe turnee, printre acestea aflându-se şi Indian Wells.
- La Australian Open, ai jucat împotriva fraţiilor Bryan. Îi putem învinge?
- Mike şi Bob sunt buni. Tocmai de aceea sunt pe primul loc în lume. În plus, ei joacă numai dublu. Sunt gemeni, ceea ce este bine pentru jocul de dublu. Acum ştim la ce să ne aşteptăm şi cum să ne pregătim pentru că le-am văzut nivelul de joc.
Pavel/SAbău, în sferturi la Delray Beach
Perechea Andrei Pavel/Răzvan Sabău s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Delray Beach, dotat cu premii în valoare totală de 380.000 de dolari. Românii au învins, în runda inaugurală, cu scorul de 6-4, 6-2, cuplul american Alex Clayton/Robert Kendrick, beneficiar al unui wild-card, şi vor juca, în sferturile de finală, cu învingătorii partidei dintre perechea Guillermo Garcia-Lopez/Vincent Spadea (Spania/SUA) şi cuplul Jordan Kerr/Travis Parrott (Australia/SUA), cap de serie numărul 2.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite