Victor Crivoi a spart gheaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul în vârstă de 24 de ani a reuşit să treacă în turul doi al turneului de 323.000 de euro de la Bucureşti, după ce l-a învins în trei seturi, scor 7-5, 4-6, 6-4, pe argentinianul

Românul în vârstă de 24 de ani a reuşit să treacă în turul doi al turneului de 323.000 de euro de la Bucureşti, după ce l-a învins în trei seturi, scor 7-5, 4-6, 6-4, pe argentinianul Edgardo Massa.
Victor a început prost meciul, adversarul său reuşind să-şi adjudece primele două game-uri. Treptat însă, el a echilibrat disputa şi a reuşit să câştige setul întâi cu 7-5. În cel de-al doilea set, la scorul de 2-2, Crivoi a avut şase mingi de break, dar nu a reuşit să fructifice niciuna. La scorul de 5-4 pentru sud-american, Crivoi a servit pentru a rămâne în joc, dar, din păcate, Massa a reuşit break-ul şi a câştigat setul. Însă jocul bun arătat de Crivoi a dat rezultate în decisiv, pe care românul clasat pe locul 196 ATP şi l-a adjudecat cu 6-4. "Nu m-am gândit la rezultatele românilor din prima zi, m-am concentrat mai mult asupra partidei mele. Am încercat să depăşesc emoţiile inerente unui joc disputat în faţa propriilor fani. E foarte greu acasă din cauza presiunii publicului, în timp ce adversarul este relaxat. Pentru a ajunge în primii 50 din lume am nevoie de sănătate, un joc de calitate şi fără pauză în ceea ce priveşte turneele, pentru că un jucător clasat pe locul 200 face multe pauze într-un an", a spus Crivoi, care, deşi suferă de o afecţiune cauzată de uzura fizică, crede că ar putea face faţă în Cupa Davis. "Nu am jucat niciodată cinci seturi, dar cred că m-aş descurca. Cel de-al doilea jucător al sud-coreenilor poate fi învins de orice tenismen din România", a adăugat Crivoi.

Înfrângeri pe linie în prima zi
În prima zi a turneului, de pe tabloul principal ieşiseră deja trei români. Răzvan Sabău a fost învins în trei seturi, scor 3-6, 6-1, 3-6, de către argentinianul Martin Vassallo Arguello, după două ore de joc. Puţin mai târziu, Victor Ioniţă a ratat şi el calificarea în turul doi al BCR Open România, fiind învins, în două seturi, scor 4-6, 4-6, de spaniolul Ruben Ramirez Hidalgo, locul 59 ATP. La scorul de 4-3 în favoarea sa în setul al doilea, Victor Ioniţă a acuzat dureri la mâna dreaptă, solicitând intervenţia medicului. Din acel moment al meciului, Ioniţă, clasat pe locul 271 în ierarhia ATP, nu a mai câştigat niciun game. Pentru prezenţa pe tabloul principal al turneului de la Bucureşti, atât Săbău, cât şi Ioniţă s-au ales cu un punct ATP şi cu câte un cec în valoare de 3.120 de euro.
Spre seară, perechea Andrei Pavel/Horia Tecău, care vor juca împreună şi în meciul cu Coreea de Sud, în Cupa Davis, a fost învinsă, în două seturi, scor 5-7, 3-6, de către cuplul Martin Garcia (Argentina)/Luis Horna (Peru). În primul set s-a mers cap la cap până la scorul de 4-4, după care românii au făcut break, avantaj pe care l-au pierdut însă în game-ul următor. În cele din urmă, Garcia şi Horna au câştigat setul printr-un break reuşit la scorul de 6-5. În setul al doilea, cuplul argentiniano-peruan a condus cu 5-0, dar românii au revenit, câştigând trei game-uri consecutive, dar nu au putut întoarce rezultatul, pierzând cu scorul de 3-6.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite