Vicecampioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa feminină de gimnastică a României a cucerit medalia de argint la Campionatele Europene de la Volos (Grecia), neizbutind să-şi apere titlul obţinut la ediţia de acum doi ani. Cătălina

Echipa feminină de gimnastică a României a cucerit medalia de argint la Campionatele Europene de la Volos (Grecia), neizbutind să-şi apere titlul obţinut la ediţia de acum doi ani. Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Steliana Nistor, Alina Stănculescu şi Floarea Leonida au totalizat 175,125 puncte, doar o zecime de punct despărţindu-le Rusiei.
Fetele noastre au fost cele mai bune la bârnă şi sol, dar evoluţia slabă de la paralele, aparat la care Floarea Leonida a ratat, a făcut ca titlul să le scape printre degete. După finală, la vestiare, Cătălina Ponor a izbucnit în lacrimi, ea dorindu-şi foarte mult o medalie de aur la ultimul concurs din carieră. "În astfel de competiţii, greşelile sunt plătite dureros şi noi am făcut greşeli pentru care am plătit. Aceasta este ultima mea competiţie. Mă simt prea obosită pentru a continua. De asemenea, am dificultăţi din cauza accidentărilor", a declarat tripla campioană olimpică. La fel ca şi Izbaşa, căreia îi va preda ştafeta de lider al echipei, Ponor şi-a făcut pe deplin datoria, deşi a concurat cu genunchiul umflat.
Nici antrenorul Nicolae Forminte nu şi-a putut ascunde dezamăgirea: "Echipa italiană a făcut istorie. Sunt foarte supărat pentru că nu am putut câştiga medalia de aur. Vom încerca mai mult şi sper că vom obţine aurul data viitoare". În schimb, preşedintele federaţiei, Adrian Stoica, a declarat că o asemenea performanţă nu este de neglijat: "E prea devreme pentru analize. Au fost multe greşeli şi s-a dovedit că cine greşeşte mai puţin câştigă. Până la urmă, am obţinut medalia de argint, ceea ce nu e de neglijat, după schimbările care au avut loc la lot".
În concursul junioarelor, România a urcat tot pe treapta a doua a podiumului, fiind devansată de o extraordinară echipă a Rusiei, care s-a impus cu o diferenţă de peste şase puncte.
Ieri dimineaţă, junioarele noastre au mai cucerit încă patru medalii, în finalele pe aparate. La sol, Aluissa Lăcusteanu a luat aurul, iar Andreea Grigore, argintul, în timp ce, la bârnă, Grigore a urcat pe treapta a doua a podiumului, iar Lăcusteanu, pe cea de-a treia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite