Vasile Maftei a fost confundat cu un infractor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

să plece după aproximativ o oră şi un sfert, în timp ce al doilea a zăbovit mai bine de trei ore până a primit permisiunea de a intra pe teritoriul elen.La ora 10.30, aeronava care i-a adus pe

să plece după aproximativ o oră şi un sfert, în timp ce al doilea a zăbovit mai bine de trei ore până a primit permisiunea de a intra pe teritoriul elen.
La ora 10.30, aeronava care i-a adus pe rapidişti a aterizat pe aeroportul internaţional din Atena. Însă ceea ce trebuia să fie o formalitate, adică controlul paşapoartelor, s-a dovedit un coşmar pentru români. Viorel Moldovan şi Vasile Maftei au primit cu greu acceptul de a intra pe teritoriul elen. Dacă în cazul atacantului, a fost vorba despre un control suplimentar, în cazul căpitanului situaţia a fost mai grea. Motivul? Pe data de 26 septembrie 2006, un anume Maftei a comis o infracţiune în Sicilia, iar vameşii au crezut că este vorba despre jucătorul Rapidului. "A fost un moment neplăcut. Am trăit o umilinţă peste care o să trecem cu greu. Vreau să cred că este o confuzie. Nu mă gândesc la altceva. Am stat trei ore pe aeroport, ceea ce este foarte rău. Sper să ne revanşăm pe teren. Am primit ajutor de la ministrul afacerilor interne al Greciei, precum şi de la consulul României, Anton Nicolae. Maftei e supărat pentru situaţia în care a fost pus, dar îşi va reveni repede", a spus directorul general al giuleştenilor, Constantin Zotta. La ieşirea din aeroport, Maftei era obosit şi dezamăgit de ceea ce păţise. "Nu ştiu ce s-a întâmplat. Doar am stat, ce să fac? La cât sunt de simpatic, nu au vrut să-mi dea drumul. A fost o problemă, bine că s-a rezolvat. Se pare că a fost o confuzie de nume şi pentru asta am stat trei ore", a menţionat Maftei. Viorel Moldovan a fost mai norocos, pentru că a scăpat de probleme după o oră şi 15 minute. La ieşirea din aeroport, atacantul nu a dorit să spună mai nimic despre incident. "Nu s-a întâmplat nimic. Oamenii şi-au făcut datoria. Nu mi-au spus ce s-a întâmplat. Pur şi simplu, eu şi Vasile eram în baza lor de date şi trebuiau să verifice. Nu cred că este război psihologic sau altceva. Pe mine nu mă afectează", a spus fotbalistul. În schimb, aceste necazuri l-au supărat foarte tare pe Răzvan Lucescu. După ce şi-a aşteptat elevii mai bine de o jumătate de oră, el a plecat nervos către autocar. "Ce să vorbesc cu presa din Grecia? Să discute cu Moldovan şi Maftei, că îi ţin ăia acolo", a răbufnit antrenorul. În altă ordine de idei, giuleştenii au fost aşteptaţi de un grup de trei compatrioţi, care au ţinut să le ureze succes alb-vişiniilor, unul având şi un steag al României. În momentul în care Dani Coman a trecut pe lângă ei, unul a pus mâna pe umărul stâng al portarului. Acesta a făcut o grimasă de durere, după care l-a rugat pe suporter să nu-l mai atingă.
Lucescu: "Este o porcărie"
Tehnicianul rapidist Răzvan Lucescu a spus, la sosirea la hotelul Intercontinental din Atena, că ceea ce se întâmplă "este o porcărie, o mizerie". "Nu este normal aşa ceva, este inadmisibil. Înghiţim şi încercăm să le dăm peste nas mâine", a precizat antrenorul rapidist, care s-a declarat extrem de nemulţumit şi de programarea plecării de la Bucureşti. "Oricum, nu trebuia să plecăm azi să stăm prin aeroport la 6.00 dimineaţa, este obositor, mai ales înaintea unui meci atât de important precum cel cu Panathinaikos. Trebuia să plecăm încă de ieri", a răbufnit Răzvan Lucescu după sosirea la Atena.
Coincidenţă de nume şi dată a naşterii
Ambasadorul României în Grecia, George Ciamba, a declarat, că, în cazul căpitanului rapidist Vasile Maftei, este vorba de o coincidenţă de nume şi dată a naşterii. "Am vorbit cu ministrul ordinii publice din Grecia. Este vorba de acelaşi nume şi aceeaşi dată a naşterii, iar persoana respectivă are interdicţie în spaţiul Schengen", a spus Ciamba, care a mai precizat că în cazul lui Viorel Moldovan a fost o problemă mai mult birocratică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite