Van Buyten, călăul "diavolilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaşul de 29 de ani a devenit eroul lui Bayern Munchen, după cele două goluri marcate împotriva lui AC Milan în sferturile Ligii Campionilor. Belgianul a mai jucat în carieră la Hamburg şi

Fundaşul de 29 de ani a devenit eroul lui Bayern Munchen, după cele două goluri marcate împotriva lui AC Milan în sferturile Ligii Campionilor. Belgianul a mai jucat în carieră la Hamburg şi Olympique Marseille.

După ce a schimbat şase echipe în opt ani, Daniel van Buyten a explodat marţi seară pe scena fotbalului mondial înscriind o "dublă" în tricoul lui Bayern Munchen, cea mai titrată echipă la care a evoluat în carieră. 2-2 pe San Siro şi bavarezii au şanse mari să elimine pe Milanul lui Berlusconi din Liga Campionilor.

"Ne-am bazat că în fotbal totul este posibil şi am reuşit să înscriu în ultima secundă de joc", a fost prima declaraţie a lui Daniel van Buyten la finalul partidei de pe San Siro.

"Diavolii" de la AC Milan au condus în două rânduri după golurile marcate de Pirlo şi Kaka, dar de fiecare dată Bayern a egalat prin acelaşi jucător: Da niel van Buyten.

Al doilea gol al fundaşului de 1, 96 metri şi aproape 100 de kilograme a picat cu doar câteva secunde înainte ca arbitrul să fluiere finalul jocului.

AC Milan nu este singurul nume mare împotriva căruia a înscris Van Buyten, care a mai "perforat" şi poarta lui Real Madrid în ediţia 2003-2004 a Ligii Campionilor, pe vremea când juca la Olympique Marseille.

Mamă nemţoaică şi tată luptător

După ce a jucat în Belgia la Charleroi şi Standard Liege şi a trecut apoi pe la Olympique Marseille şi Manchester City, Van Buyten joacă de peste doi ani în Germania. El a fost eliminat în optimile Cupei UEFA în sezonul trecut de către Rapid, pe vremea când îmbrăca tricoul lui Hamburg. Alegerea Bundesligii nu a fost întâmplătoare, deoarece mama fotbalistului, Renate, este de origine germană.

Spritul bătăios şi statura impunătoare au fost moştenite de Daniel de la tatăl său, Franz, care a fost un cunoscut practicant de wrestling timp de 20 de ani, până în 1980.

Funcţionarii i-au furat banii în Anglia

Daniel van Buyten a jucat timp de trei luni în Premier League, sub formă de împrumut, la Manchester City.

Fundaşul nu are amintiri prea plăcute de la perioada petrecută în Albion, unde a jucat în doar şase partide. În plus, Van Buyten împreună cu doi coechipieri au rămas fără 350.000 de lire sterline, bani sustraşi de doi funcţionari de bancă.

În ianuarie 2006, cei doi angajaţi ai băncii au fost prinşi şi au primit doi ani şi jumătate, respectiv un an de închisoare.

Ne-am bazat că în fotbal totul este posibil şi am reuşit să înscriu în ultima secundă de joc"
Daniel van Buyten

Liverpool, 99% în semifinale

Echipa care a eliminat deţinătoarea FC Barcelona, Liverpool, e ca şi calificată în semifinalele acestui sezon de Liga Campionilor. Echipa lui Rafa Benitez s-a impus la Eindhoven, 3-0 cu PSV, în prima manşă a sferturilor, graţie golurilor marcate de Gerrard, Riise şi Crouch. În urma acestui rezultat, nici antrenorul olandezilor, Ronald Koeman, nu mai crede că echipa sa poate întoarce rezultatul în deplasarea de pe Anfield Road: "Dacă aş spune echipei mele să creadă că se mai poate califica, atunci n-aş fi de pe această planetă. Rezultatul doare şi nu ne dă nicio şansă să facem ceva săptămâna viitoare la Liverpool."

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite