Valorile sportului - premiate de Adevărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

timpului, figuri marcante ale sportului românesc. Primul câştigător al Premiului de Excelenţă oferit de ziarul Adevărul a fost, în 1996, Nicolae Mărăşescu, fostul mare antrenor de atletism,

timpului, figuri marcante ale sportului românesc. Primul câştigător al Premiului de Excelenţă oferit de ziarul Adevărul a fost, în 1996, Nicolae Mărăşescu, fostul mare antrenor de atletism, care a ocupat timp de trei ani fotoliul de secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului. Motivaţia alegerii sale au fost "eleganţă ministerială şi veleităţi manageriale în sport".
A urmat marele sportiv şi om Dan Grecu, cel care a rămas în istoria gimnasticii ca primul campion mondial din România. Grav bolnav, Dan Grecu a câştigat atunci o grea bătălie cu moartea, izbutind apoi să revină la cârma lotului olimpic masculin, contribuind, prin elevii săi, la obţinerea unor mari succese internaţionale.
Anul 1998 a adus în prim-plan un fotbalist, Ionuţ Lupescu, crescut în curtea lui Dinamo, dar maturizat în Bundesliga, motiv pentru care i s-a spus "Kaiserul". Întorcându-se la clubul pe care l-a iubit de mic, el a adus cu sine un suflu profesionist la o echipă românească. De altfel, Lupescu a ţinut să împartă premiul oferit de Adevărul cu colegii săi.
Francisc Vaştag, acela care ne-a încântat prin evoluţiile sale în ringul de box, şi-a dovedit excelenţa şi în antrenorat, performanţele obţinute cu elevii săi în 1999 fiind motivul pentru care i-a fost conferită Diploma de Excelenţă a ziarului nostru. În acel an, Feri a fost desemnat cel mai bun antrenor al Campionatelor Mondiale, impunându-se printre marii tehnicieni ai lumii.
Antrenorul cu cele mai mari succese din întregul sport românesc, un adevărat monstru sacru al gimnasticii mondiale, Octavian Belu a fost laureatul anului 2000, un an extraordinar pentru sportul nostru, prin prisma rezultatelor obţinute la Jocurile Olimpice de la Sydney. "Felul în care, în acele zile ale olimpiadei, a ştiut să se poarte şi să-i sprijine pe alţii este dovada că, mai mult decât antrenor, Octavian Belu este un om deosebit, cu un suflet mare", titra la vremea respectivă Adevărul.
Pentru al doilea an consecutiv, în 2001 premiul a fost acordat tot unui reprezentant al gimnasticii, "regelui calului cu mânere" Marius Urzică, devenit campion olimpic la Sydney, multiplu campion mondial şi european, adevărat model pentru tinerii sportivi. El este primul gimnast din lume care a atins perfecţiunea la începutul acestui mileniu, concretizată în nota maximă, zece.
După o pauză de patru ani, Adevărul şi partenerul său, Special Media, reiau tradiţia acordării Premiului de Excelenţă în sport. Evenimentul, din care nu vor lipsi surprizele, va avea loc pe 21 februarie, la sediul UNITER, când va fi cunoscut numele câştigătorului din acest an.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite