"Valiza" scindează fotbalul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul în care a fost implicată Steaua a împărţit cluburile în două tabere: una susţine FRF, cealaltă cere reforma Preşedintele echipei Pandurii, Marin Condescu, este principalul

Scandalul în care a fost implicată Steaua a împărţit cluburile în două tabere: una susţine FRF, cealaltă cere reforma

Preşedintele echipei Pandurii, Marin Condescu, este principalul susţinător al iniţiativei şefului stelist Gigi Becali de a schimba orânduielile Federaţiei.

Omul care a înclinat balanţa în favoarea lui Mircea Sandu la alegerile federale din 2005 este unul dintre principalii membri ai taberei nemulţumite de activitatea FRF. Preşedintele Pandurilor Târgu Jiu, Marin Condescu, e aliatul lui Gigi Becali, care doreşte să convoace o adunare generală. Pentru acest demers, Condescu se bazează, ca şi în urmă cu trei ani, pe influenţa dată de voturile cluburilor pe care le controlează în calitatea sa de şef al Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia.

"E nevoie de o Adunare Generală, să vedem care este opinia majorităţii. Nu putem lăsa un grup mic să decidă în funcţie de interese. Dacă Gigi Becali va propune acest lucru, îl voi susţine, are de la mine 60 de voturi. Sunt multe probleme în FRF, sunt abateri foarte grave", ne-a declarat Condescu.

"Unii dorm, alţii s-au trezit"

Preşedintele clubului Pandurii remarcă existenţa a două tabere în fotbalul românesc: "Sunt unii care dorm şi alţii care s-au trezit când au avut probleme. Cei care dorm nu au avut cazuri serioase şi nu au nimic de obiectat".

Unul dintre nemulţumiţi este Gheorghe Ştefan, un aliat tradiţional al FRF: "Sandu ne crede proşti, iar credibilitatea lui este în scădere".

Crăciunescu vrea scandal

Fostul şef al arbitrilor, Ion Crăciunescu, este convins că la FRF există aspecte tulburi: "Sunt multe lucruri putrede care stau ascunse. Sper să izbucnească un conflict mare pentru a se curăţa tot răul, să iasă absolut totul la iveală", a declarat fostul arbitru pentru Sport Total FM. Pentru acest posibil conflict sunt pregătite cele două tabere. Componenţa taberelor este stabilită în funcţie de relaţii, interese sau de nemulţumirile acumulate în ultimul sezon.

Tabăra pro-FRF

Iuliu Mureşan - foto (CFR Cluj)
Nicolae Badea (Dinamo)
Adrian Mititelu (Univ. Craiova)
Dinu Gheorghe (FC Braşov)
Adrian Porumboiu (FC Vaslui)
Jean Pădureanu (Gloria Bistriţa)
Dumitru Dragomir (preşedinte LPF)

Tabăra anti-FRF

Gigi Becali (Steaua)
Marian Iancu (FC Timişoara)
Marius Stan (Oţelul)
Gheorghe Ştefan (Ceahlăul)
Marin Condescu (Pandurii)
Victor Becali (impresar)
Ioan Becali (fost impresar)

Nu mă tem că Liga I s-ar putea <> , aşa cum a avertizat Mircea Sandu. La viitoarele alegeri veţi vedea poziţia noastră în privinţa viitoarei conduceri FRF.
Marian Iancu, preşedinte FC Timişoara

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite