Valeria Beşe va fi portdrapel la Beijing

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Handbalista a fost desemnată să poarte steagul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Comitetul Executiv al COSR a decis ca portdrapelul României la Beijing să fie

Handbalista a fost desemnată să poarte steagul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Comitetul Executiv al COSR a decis ca portdrapelul României la Beijing să fie căpitanul naţionalei feminine de handbal.

Componentele reprezentativei feminine de handbal a României au hotărât, prin vot, ca Valeria Beşe să fie noul căpitan al echipei. Implicit, ei îi revine onoarea de a purta steagul ţării noastre la ceremonia de deschidere de la Beijing.

Iniţial, privilegiul de a fi portdrapel i-a revenit fostului căpitan, Steluţa Luca, însă aceasta a decis în urmă cu puţin timp să se retragă de la echipa naţională. "Le mulţumesc colegelor şi vreau să vă asigur că este o onoare pentru mine să fiu portdrapel", a îngăimat Beşe, vizibil emoţionată la aflarea acestei veşti.

Interesant este că prezenţa ei la Jocurile Olimpice a fost pusă sub semnul întrebării din cauza unei recidive la o mai veche accidentare a umărului drept. De altfel, handbalista a urmat un program intens de recuperare, care a cuprins, pe lângă medicamentaţie, şi fizioterapie cu laser.

La 17 ani câştiga City Cup

Valeria Beşe evoluează pe postul de inter dreapta şi este legitimată la campioana Oltchim. A intrat în lumea handbalului mare pe când avea doar 17 ani. Jucătoarea originară din Bistriţa a fost promovată de Gheorghe Tadici la Silcotub Zalău, formaţie cu care a cucerit în 1996 City Cup, pe când nu ajunsese încă la vârsta majoratului.

"Este o jucătoare foarte serioasă, munceşte mult şi are o ambiţie pe măsură. După părerea mea, este printre cele mai bune trei apărătoare din lume", au fost remarcile selecţionerului Gheorghe Tadici, vizavi de jucătoare.

Şi-a văzut moartea cu ochii acum şapte ani

Jucătoarea Oltchimului a trecut prin momente critice în urmă cu şapte ani, când a suferit un teribil accident de maşină. Deşi salvată ca prin urechile acului, medicii au rămas circumspecţi.

"A avut şansă şi a scăpat, dar îi va fi aproape imposibil să revină pe teren", au opinat oamenii în halate albe. Şi totuşi, Beşe nu a fost de acord cu acest diagnostic, revenind după o lungă perioadă de refacere la echipa naţională.

O onoare pentru sporturile de echipă

Decizia Comitetul Executiv al COSR, conform căreia portdrapelul României la Beijing va fi căpitanul naţionalei feminine de handbal, reprezintă o premieră pentru sporturile de echipe din ţara noastră.

Până în prezent, această onoare a revenit personalităţilor reprezentative ale sporturilor individuale. Atletul Constantin Dumitru a fost cel care a deschis tradiţia purtătorilor de drapel pentru delegaţia României, la Melbourne, în 1956, iar Aurel Vernescu a stabilit un veritabil record, îndeplinind acest rol de trei ori.

Sunt convins că Valeria Beşe va purta cu cinste drapelul României şi poate chiar va conduce echipa de handbal spre o medalie olimpică"
Ioan Dobrescu, secretar general COSR

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite