Diaconu: "Va fi o seară incendiară!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Diaconu îşi va pune în joc centura WBA vineri noapte, la Montreal. Adversarul său va fi Jean Pascal. Românul l-a ironizat înainte de această partidă, spunând despre adversarul său că este "un bufon, un măscărici al ringului". Partida va putea fi ascultată la Radio România Actualităţi, cu începere de la ora 5:00, ora Bucureştiului.

Adevărul: Cum au decurs pregătirile pentru meciul cu Pascal?

Adrian Diaconu: Totul e OK, m-am încadrat lejer în categorie. Am urmat cu stricteţe, timp de două luni, un plan de pregătire şi mă simt în mare formă, atât fizic, cât şi psihic. Ca sparring am avut trei parteneri diferiţi, doi americani şi un canadian, cu care am lucrat în jur de o sută de reprize de box.

Cu cine crezi că va ţine publicul din Montreal în contextul în care adversarul tău este canadian?

Sunt sigur ca va fi o seară incendiară. Vor fi în jur de 15 mii de spectatori, iar românii mei vor face show în sală, vor fi în jur de trei mii. Am câţiva prieteni buni care chiar vor veni din România special pentru acest meci , le-am făcut rost de invitaţii.

Pascal a dat o mulţime de declaraţii pompoase înaintea partidei. Cum le comentezi?

E un bufon, un măscărici al ringului. El a stat mai mult prin conferinţe, în timp ce eu m-am antrenat. După meci, cred că va trebui să dea o grămadă de explicaţii pentru comentariile lui. Tot ce pot să-i transmit este că voi fi din nou un rechin în ring. Vreau să-mi respect reputaţia şi să demonstrez că sunt cel mai bun.

Ce surprize îi rezervi adversarului tău din ring?

Ne cunoaştem destul de bine pentru că am fost parteneri de antrenament în trecut. Am stabilit un plan tactic împreună cu antrenorii mei şi voi încerca să îmi impun stilul de joc. Dacă nu va merge strategia, mă voi adapta din mers, pentru că am mai multă experienţă  ca el. În mod normal ­n-are cu ce să mă surprindă.

Te gândeşti la un KO?

Dacă voi avea ocazia, nu-l voi cruţa.

Ce urmează pentru tine în cazul unei victorii contra lui Jean Pascal?

Vacanţă. Pe 9 iunie a fost ziua mea de naştere, dar nu am apucat încă să o sărbătoresc. Nu am celebrat nimic pentru că eram pe ultima sută a pregătirilor. Asta e viaţa de sportiv, nu ai ce face. După meci o să sărbătorim însă româneşte, aşa cum se cuvine la un eveniment fericit. Nu am mai fost de mult prin România şi abia aştept să o revăd pe mama.

Contre cu adversarul

image

„Rechinul“ a cucerit la 19 aprilie 2008, la Bucureşti, titlul mondial interimar, după ce l-a învins la puncte pe americanul Chris Henry. Apoi, pugilistul american Chad Dawson a refuzat, în repetate rânduri, să boxeze cu românul şi astfel Diaconu a devenit campion mondial WBC. 

“Diaconu a fost declarat campion prin desemnare. Un titlu de campion se câştigă în ring, nu într-un birou”, a declarat Jean Pascal, care din 23 de meciuri la profesionişti a câştigat 22, 15 prin KO.

26 de meciuri la profesionişti are Adrian Diaconu, toate câştigate, 15 dintre ele prin KO.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite