VIDEO Torţa olimpică a fost urcată în barca regală Gloriana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte de ceremonia oficială de deschidere a Olimpiadei, toate clopotele din Marea Britanie, inclusiv celebrul Big Ben, au bătut, în această dimineaţă, timp de trei minute, pentru a celebra deschiderea competiţiei.

Bisericile, instituţii, clădiri ale Royal Navy, numeroşi britanicii care deţin clopoţele şi rutierii cu biciclete cu claxoane s-au alăturat acestui "concert", la iniţiativa lansată de artistul şi muzicianul Martin Creed, laureat al Turner Prize. El a avut nevoie de o autorizaţie specială pentru a include în manifestaţie şi Big Ben, marele clopot al ceasului din turnul de nord al Palatului Westminster din Londra, a scris AFP.

Ultima derogare datează de acum 60 de ani, circumstanţele fiind cu totul altele, deoarece atunci era doliu naţional, după decesul regelui George VI, tatăl reginei Elizabeth a II-a. Tot astăzi, torţa olimpică a fost urcată în barca regală Gloriana, pe Tamisa, urmând să fie dusă în centrul Londrei. Şi clopoţelul Glorianei s-a alăturat "concertului" din Regatul Unit.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite