VIDEO Superstaruri la preţuri-record

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sumele plătite de Real pentru Kaka şi Cristiano Ronaldo au dinamitat piaţa transferurilor în Europa.

Criza economică mondială pare să fie de domeniul trecutului, cel puţin în ceea ce priveşte investiţiile din fotbal.În perioada 2000-2002, în prima sa eră „galactică” la Real Madrid, preşedintele Florentino Perez i-a adus pe „Bernabeu” pe Zidane şi pe Figo contra unor preţuri uriaşe pe atunci - 76 de milioane de euro, respectiv 58 de milioane de euro.

Sume „galactice”

Începând din 2002, Florentino Perez a oprit „robinetul”, limitându-se la doar 43 de milioane de euro pentru brazilianul Ronaldo. Pentru a contracara dominaţia instaurată de FC Barcelona, Real Madrid avea din nou nevoie de Florentino Perez, plecat în 2006 de la cârma „albilor”. Omul de afaceri spaniol s-a impus fără probleme în cursa pentru înlocuirea lui Ramon Calderon cu o nouă rundă de transferuri „galactice”, Kaka şi Cristiano Ronaldo fiind antamaţi în schimbul unui total de peste 150 de milioane de euro.

Efectul de domino

Inevitabil, milioanele de euro scoase de Real Madrid au bulversat piaţa transferurilor. Cu banii primiţi pe Kaka şi Cristiano Ronaldo, AC Milan şi Manchester United sunt nevoite să cumpere alţi jucători, efect care se va propaga treptat în Europa, întocmai ca în jocul de domino. Iar dacă a crescut cererea, e normal ca şi cotaţiile fotbaliştilor să ajungă din nou la sume ameţitoare, de ordinul zecilor de milioane de euro. Doar câţiva jucători valorează peste 50 de milioane de euro.

Cristiano Ronaldo - 94 de milioane de euro. „Balonul de Aur” din 2008 a avut un sezon mai slab din punct de vedere al performanţelor, Manchester United pierzând cel mai important trofeu al anului, Liga Campionilor. Acest lucru nu a contat pentru Florentino Perez şi ambiţia sa de a aduna la Madrid cei mai buni jucători din lume.



Ibrahimovici - 90 de milioane de euro. Starul suedez se află încă pe lista de achiziţii a Barcelonei, catalanii încercând să-l ia de la Inter contra unei sume de bani plus cedarea definitivă a camerunezului Eto’o. “Ibrahimovici valorează 90 de milioane de euro”, a spus preşedintele milanezilor, Massimo Moratti, influenţat cu siguranţă de afacerea „Cristiano Ronaldo”.

image

Brazilianul Kaka a scris istorie în cei şase ani petrecuţi la Milan

Ribery - 70 de milioane de euro. Încă înainte de a renunţa oficial la Cristiano Ronaldo, Manchester a pus ochii pe mijlocaşul francez. Bayern München a anunţat imediat preţul, aproximativ 70 de milioane de euro, descurajant pentru „diavoli”. Între timp, Ribery a intrat şi pe agenda granzilor din campionatul Spaniei, Barcelona şi Real Madrid.

Kaka - 68 de milioane de euro. „Nu ne putem permite să pierdem în fiecare an 70 de milioane de euro”, a anunţat Silvio Berlusconi, patronul lui AC Milan, în momentul în care s-a hotărât să-l vândă pe Kaka la Real Madrid. Aşadar, chiar dacă brazilianul ­şi-ar­ fi dorit să continue în Italia, aspectul financiar a fost decisiv.



David Villa - 50 de milioane de euro. Este cel mai curtat jucător din aceste zile. Cum interesul iniţial al lui Florentino Perez s-a mai diminuat, atacantul Valenciei a intrat pe agenda Barcelonei şi a lui Manchester United. Catalanii au oferit 40 de milioane de euro, plus unul sau doi jucători, în timp ce englezii sunt dispuşi să investească jumătate din cele 94 de milioane de euro primite în schimbul lui Ronaldo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite