ATLETISM: Usain Bolt este, oficial, cel mai bun sportiv al anului 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Triplu campion olimpic la Beijing, în 2008, atletul jamaican Usain Bolt a fost desemnat cel mai bun sportiv din lume al anului trecut. Bolt a primit la Toronto (Canada) Premiul Academiei Laureus, echivalentul Oscarurilor în sport. La feminin, distincţia a fost acordată campioanei olimpice la săritura cu prăjina Elena Isinbaieva.

Câştigător al medaliilor de aur la 100 m, 200 m şi 4x100 m, Bolt, în vârstă de 22 de ani, a fost eroul Jocurilor Olimpice de la Beijing. El a devenit, în China, primul om care a cucerit titlurile olimpice la cele trei probe la aceeaşi ediţie a Olimpiadei. Mai mult, la 200 m, a stabilit şi un nou record mondial. El a primit trofeul din mâinile foştilor atleţi americani Michael Johnson şi Edwin Moses, membri ai Academiei.

„Sunt încântat, este o onoare să fii pus în aceeaşi categorie cu Roger Federer, Michael Schumacher, Lance Amstrong şi Tiger Woods”, a afirmat Usain Bolt, referindu-se la precedesorii săi în palmaresul Laureus, unul dintre cele mai importante premii din lumea sportului. Înmânate de obicei în cadrul unor gale fastuoase, în special la Monte Carlo, premiile Laureus de anul acesta sunt acordate indivual, în cadrul unor ceremonii modeste, în general la locul de concurs al protagoniştilor, pentru a nu sfida într-un an marcat de dificultăţi economice la nivel global.
Pentru titlul de cel mai bun sportiv din lume mai fuseseră nominalizaţi înotătorul Michael Phelps, tenismanul Rafael Nadal, pilotul de F1 Lewis Hamilton, pilotul de motociclism Valentino Rossi şi fotbalistul Cristiano Ronaldo. Deţinătorul titlului era tenismenul elveţian Roger Federer.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite