Ultimul cartuş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a îndeplini obiectivul fantezist al patronului, calificarea în optimile Ligii Campionilor, Steaua trebuie să nu piardă în această seară la Sevilla contra deţinătoarei Cupei UEFA. Cu

Pentru a îndeplini obiectivul fantezist al patronului, calificarea în optimile Ligii Campionilor, Steaua trebuie să nu piardă în această seară la Sevilla contra deţinătoarei Cupei UEFA.

Cu zero puncte după primele două partide ale grupei H a Ligii Campionilor, Steaua îşi joacă astăzi ultima şansă de a se menţine în cursa pentru calificarea în optimi. Patronul stelist Gigi Becali le-a promis jucătorilor o primă de câte 30.000 de euro la victorie.

Steaua întâlneşte în această seară deţinătoarea Cupei UEFA şi a Supercupei Europei, FC Sevilla. După înfrângerile cu Slavia Praga şi Arsenal, elevii lui Massimo Pedrazzini sunt obligaţi să plece neînvinşi din Andaluzia dacă vor să mai păstreze şanse la calificarea în optimile Ligii Campionilor. În schimb, antrenorul Sevillei, Juande Ramos, aşteaptă o victorie astăzi, pentru a se distanţa în clasament de Steaua. "Sper ca prin meciul de mâine să ne îndepărtăm de Steaua şi să mergem mai departe.

Steaua este o echipă bună, va fi motivată să câştige. Nu ştiam că fiecare foatbalist joacă pe o primă de 30.000 de euro, dar ei sunt profesionişti şi vor juca la fel, indiferent de primă. O victorie în Liga Campionilor este mult mai importantă decât orice primă", a declarat Ramos.

Despre prima steliştilor a vorbit şi brazilianul Dani Alves, unul dintre simbolurile actualei echipe a Sevillei: "Când joci pentru 30.000 de euro e foarte motivant. Meciul este dificil şi pentru că Steaua joacă fotbal şi va veni aici să scoată un rezultat pozitiv. Având în vedere că tradiţia e de partea noastră şi că jucăm pe teren propriu, sperăm să câştigăm şi de această dată".

Statistică favorabilă spaniolilor

Steaua a câştigat doar şase meciuri din cele 24 de jocuri disputate în cupele europene contra formaţiilor spaniole, ultimul succes având loc în urmă cu un an şi jumătate, pe 16 martie, atunci când s-a impus cu 3-0, în deplasarea de la Betis Sevilla. În schimb, FC Sevilla a mai întâlnit în două rânduri echipe româneşti.

În 1966 a fost eliminată de Dinamo Piteşti în primul tur al Cupei UEFA, 0-2 şi 2-2, pentru ca în 2007 să elimine pe Steaua în turul 3 al aceleiaşi competiţii, după o victorie cu 2-0 în Ghencea şi un succes cu 1-0 pe arena "Sanchez Pizjuan", locul unde roş-albaştrii s-au încoronat campioni europeni pe 7 mai 1986.

Batem la Sevilla. Să vadă Hagi că putem obţine performanţe şi fără el.
Gigi Becali
patron Steaua

Goian (în roşu) a avut mari probleme cu Sevilla în UEFA, chiar în luna februarie când roş-albaştrii au pierdut ambele manşe

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite