Ucraina îi prieşte tot mai puţin lui Lucescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pur şi simplu, nu există alţi rivali. Dinamo a câştigat la limită, scor 1-0 prin golul lui şaţkih, şi nu mai poate pierde titlul. Partida s-a terminat cu un scandal-monstru. Arbitrul

Pur şi simplu, nu există alţi rivali. Dinamo a câştigat la limită, scor 1-0 prin golul lui şaţkih, şi nu mai poate pierde titlul. Partida s-a terminat cu un scandal-monstru. Arbitrul portughez Paulo Gomes a fost în centrul atenţiei. Adus special pentru acest derby, l-a eliminat pe fundaşul lui şahtior, Cigrinski, cu două minute înainte de finalul primei reprize. A fost momentul în care Mircea Lucescu a explodat. A intrat în teren pentru a-i cere explicaţii lui Gomes, însă s-a ales doar cu o eliminare, fiind trimis în tribună. Antrenorul lui şahtior s-a lăsat greu scos de pe teren, strigând în faţa camerelor de luat vederi în limba română: "Bravo federaţia!", în timp ce era flancat de poliţişti. Aluzia e clară. Preşedintele Federaţiei Ucrainene de Fotbal, Gregory Surkis, e nimeni altul decât fratele preşedintelui lui Dinamo Kiev, Igor Surkis.
Final dramatic
După eliminarea tehnicianului român, Dinamo l-a pierdut pe Milevsky, care a primit cartonaş roşu în minutul 68, însă a obţinut victoria cu 16 minute înainte de final, prin golul lui şaţkih. şahtior a terminat meciul în nouă oameni, Srna fiind eliminat în al patrulea minut de prelungiri. La conferinţa de presă de după meci, Lucescu s-a dezlănţuit. "Campionatul Ucrainei s-a acoperit de ruşine. S-a repetat parcă finala Cupei Ucrainei de acum doi ani, când a arbitrat Terje Hauge. Federaţia Ucraineană de Fotbal înseamnă, practic, Dinamo Kiev. Aceste instituţii sunt conduse de oameni care poartă acelaşi nume (n.r. - Surkis). Cred că această problemă trebuie discutată chiar şi în parlament. Brigada de arbitri, pur şi simplu, a distrus meciul. Dinamo a câştigat cu ajutorul arbitrilor. Dinamo nu are nevoie de aşa ceva, îşi poate demonstra valoarea şi fără arbitri. De ce arbitrii nu au greşit şi în favoarea noastră? Explicaţi-mi asta!", a spus Lucescu, citat de ziarul "Komanda". Replica celor de la Kiev a fost la fel de acidă. "La orice înfrângere, domnul Lucescu îi scoate vinovaţi pe arbitri. Sunt mândru de echipa mea, care a ştiut să înscrie golul victorios. A fost foarte neplăcut să aud ce zice Mircea Lucescu", a declarat antrenorul lui Dinamo Kiev, Anatoli Demianenko. Ambii antrenori ar putea rămâne fără slujbă. Conform presei ucrainene, Sven Goran Eriksson e favorit pentru a prelua pe Dinamo Kiev, în timp ce germanul Cristoph Daum l-ar putea înlocui pe Lucescu la şahtior.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite