US Open, un turneu cu 126 de ani de viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această ediţie, premiile totale vor atinge valoarea de 22.2 milioane de dolari Din 27 august şi până pe 9 septembrie, US Open aşteptă nu mai puţin de 650.000 de spectatori dar

În această ediţie, premiile totale vor atinge valoarea de 22.2 milioane de dolari

Din 27 august şi până pe 9 septembrie, US Open aşteptă nu mai puţin de 650.000 de spectatori dar show-ul
nu mai este cel din urmă cu 126 de ani.

Primele campionate de tenis ale Statelor Unite ale Americii au avut loc în august 1881 la Newport Casino iar competiţia era destinată doar bărbaţilor.

Abia peste alţi şase ani a fost introdusă şi o competiţie pentru doamne, care puteau evolua doar în proba de simplu, iar din 1889 şi în proba de dublu. Un total de 100.000 de dolari au fost oferiţi celor 96 de jucători şi 63 de jucătoare care au evoluat la ediţia din 1968 de la US Open, prima la care s-au oferit premii.

Astăzi, turneul oferă aproximativ 20 de milioane de dolari celor 600 de sportivi care participă atât în calificări, cât şi pe tabloul principal. În 2004, organizatorii au mai intrudus câteva bonusuri, astfel că premiile totale vor atinge, în acest an, valoarea de 22.2 milioane de dolari.

Djokovic îi ameninţă pe Federer şi Nadal

Şi la ediţia din acest an al turneului ce are loc la Flushing Meadows, New York, principal favorit
este tot elveţianul Roger Federer. Creditat cu a doua şansă la titlu este spaniolul Rafael Nadal, în timp ce sârbul Novak Djokovic este al treilea favorit. Dar casele de pariuri prevăd faptul că sârbul va face un turneu foarte bun.

Astfel, Federer, care a câştigat de trei ori la rând această competiţie, are o cotă de 1.15 că ajunge în finală pe care, cel mai probabil, o va disputa contra lui Djokovic, care are o cotă de 1.50. În schimb, Nadal are o cotă de 2.24 pentru o finală la Flushing Meadows. În competiţia feminină, belgianca Justine Henin este prima favorită a turneului, ea fiind secondată de rusoaica Maria Şarapova şi sârboaica Jelena Jankovic. În ceea ce ne priveşte, pe tabloul principal al turneului au reuşind să pătrundă două românce.

Astfel, în primul tur, Raluca Olaru o va înfrunta pe Ashley Harkleroad (SUA) în timp ce Edina Gallovits o va întâlni pe franţuzoaica Severine Bremond. În calificările competiţiei, Monica Niculescu a fost învinsă în primul tur, în timp ce Anda Perianu în cel de-al doilea tur.

În ceea ce-l priveşte pe Andrei Pavel, acesta a jucat azi-noapte împotriva lui slovacului Lukas Lacko, în turul trei al calificărilor, o victorie putându-l propulsa pe tabloul principal al competiţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite