UEFA este cu ochii pe noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

respectiv al Stelei, au dat mâna în semn de prietenie la finalul şedinţei la care au luat parte pe lângă reprezentanţi ai jandarmeriei, ai federaţiei şi ai suporterilor şi preşedintele

respectiv al Stelei, au dat mâna în semn de prietenie la finalul şedinţei la care au luat parte pe lângă reprezentanţi ai jandarmeriei, ai federaţiei şi ai suporterilor şi preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Csaba Astaloş. "Toţi ne vom respecta sarcinile şi nu cred că vor apărea probleme", a spus secretarul giuleşetan. "Trebuie să fim atenţi pentru că vom fi monitorizaţi. Nu cred că ce s-a întâmplat în trecut se va repeta, pentru că atunci am avut de suferit, atât noi, cât şi adversarii noştri", a spus directorul executiv al roş-albaştrilor despre faptul că, în urma ultimelor două întâlniri directe, ambele formaţii s-au ales cu stadioanele suspendate. "Este foarte important să prevenim violenţa de limbaj şi mesajele antirasiste, pentru că în această perioadă se întocmeşte raportul de ţară. şi în plus, nu mai este acum vorba de ce decizii ia FRF sau LPF, ci de UEFA, care nu iartă", a precizat Astaloş.

Suporterii au lipsit
Cu toate că au fost prezenţi la şedinţă, reprezentanţii galeriilor celor două echipe bucureştene nu au stat şi la prezentarea concluziilor, chiar dacă părerile lor ar fi contat cel mai mult, ei fiind, de fapt, motivul acelei întâlniri. "Unde sunt băieţii de la galerie? Nu au mai stat? Trebuiau să asiste pentru a transmite concluziile mai departe în rândul suporterilor", a spus Didi Prodan, directorul sportiv al FRF. "Am fost la o conferinţă în Spania şi am plecat de acolo foarte trist, pentru că imaginea suporterului nostru este foarte proastă. UEFA va fi cu ochii pe noi şi trebuie să fim foarte civilizaţi. N-avem nevoie de scandal pe străzi. Reprezentanţii galeriei şi-au luat angajamentulul să facă tot ce le stă în putinţă ca totul să iasă ok", a adăugat fostul internaţional român. "Dacă nu vor fi trivialităţi, nu vor fi scandaluri, totul va ieşi foarte frumos. Sper să fie un spectacol foarte bun", a menţionat ştefan Brotac, patronul firmei de pază Bronic, care va lua şi ea parte la asigurarea liniştii pe stadioane la cele două partide.

Campania "Lasă rasismul în ofsaid"
Consiliul pentru Combaterea Discriminării va iniţia cu ocazia celor două partide dintre Steaua şi Rapid, din sferturile Cupei UEFA, un program prin care se încearcă sensibilizarea suporterilor celor două formaţii faţă de problemele legate de mesajele discriminatorii. "Prin campania iniţiată de noi, Lasă rasismul în ofsaid, sperăm să sensibilizăm spectatorii de fotbal cu privire la această problemă. Dacă se va întâmpla ceva la aceste două partide, nu cred că va fi nevoie să facem noi apel la UEFA, aceştia singuri se vor autosesiza. Suporterii trebuie să înţeleagă că fac rău în primul rând clubului pe care-l susţin", a declarat Astaloş.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite