UCM Reşiţa face senzaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un retur de vis, în Polonia, reşiţenii s-au calificat în finala Challenge Cup şi îşi vor disputa trofeul cu norvegienii de la Drammen, la prima lor participare în cupele europene. Anul

După un retur de vis, în Polonia, reşiţenii s-au calificat în finala Challenge Cup şi îşi vor disputa trofeul cu norvegienii de la Drammen, la prima lor participare în cupele europene. Anul trecut, trofeul a fost cucerit de formaţia din Ghencea

Chiar dacă şansele de calificare erau ca şi compromise, după egalul din meciul tur (32-32), din semifinalele Cupei Challenge, UCM Reşiţa nu a renunţat la gândul calificării în ultimul act. Trupa pregătită de Aihan Omer a făcut un meci mare, în deplasare, cu Zaglebie Lubin, şi s-a impus în final cu 37-36, rezultat perfect pentru accederea în ultimul act, într-o competiţie pe care anul trecut a câştigat-o o altă echipă din România, Steaua Bucureşti.

Şi de această dată, omul numărul unu din tabăra reşiţenilor a fost sârbul Butulija, care a făcut tot ce a vrut cu apărarea poloneză şi şi-a trecut în cont nu mai puţin de nouă reuşite. El a fost urmat îndeaproape de Kovacevic, cu opt goluri, şi de Tucanu şi Irimescu, care au contribuit la rândul lor cu câte cinci reuşite fiecare. UCM Reşiţa, care a confirmat şi în cupele europene buna prestaţie din ultima vreme, Steaua şi Dinamo numărându-se printre victimele trupei lui Omer în campionatul intern, va da piept în finală cu norvegienii de la Drammen.

Iar dorinţa cea mare a românilor este ca trofeul Challenge Cup să rămână în România.

Şi mai interesant este faptul că reşiţenii vizează cucerirea unui trofeu la chiar prima lor participare într-o competiţie europeană. Pe de altă parte, UCM reprezintă a patra forţă în campionatul României, cu un buget anual de peste 400.000 de euro şi cu jucători de valoare, precum sârbii Butulija ori Kovacevic, ori românul Tucanu. Reşiţenii au urcat serios în ierarhie şi reprezintă un real pericol pentru trioul HCM Constanţa, Dinamo şi Steaua.

Obiectivul principal al Reşiţei pentru acest sezon a fost, conform spuselor preşedintelui Adrian Chebuţiu, crearea unei echipe competitive, care pe viitor să se bată pentru titlu şi să facă faţă cu brio în Europa. Iar cucerirea Challenge Cup ar putea fi un prim pas pentru trupa lui Aihan Omer în viitoarele dueluri cu echipe puternice din Cupa EHF ori, de ce nu, din Liga Campionilor.

De când am plecat la drum am ştiut că putem să luăm Cupa. De 10 ani antrenez echipe cu care am jucat în cupele europene şi ştiu că orice este posibil.
Aihan Omer
antrenor UCM Reşiţa

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite