Turneu de cinci stele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai puternică întrecere din handbalul feminin disputată în România are loc azi şi mâine la Rm. Vâlcea. Meciurile vor fi transmise de Sport.ro Oltchim a fost desemnată de federaţia

Cea mai puternică întrecere din handbalul feminin disputată în România are loc azi şi mâine la Rm. Vâlcea. Meciurile vor fi transmise de Sport.ro

Oltchim a fost desemnată de federaţia europeană să organizeze "Turneul Campioanelor", costurile ridicându-se la peste 100.000 de euro, învingătoarea urmând să încaseze 40.000 de euro.

Câştigătoarea Ligii Campionilor, Slagelse FH, deţinătoarea Cupei Cupelor, Oltchim Rm. Vâlcea, cea mai bună echipă din EHF, Zvezda Zvenigorod, şi finalista Ligii Campionilor în sezonul trecut, Lada Togliatti, se vor întâlni în "Turneul Campioanelor", fosta Supercupă a Europei. Cu această ocazie, Tadici se va duela încă o dată cu cei mai cunoscuţi antrenori din Europa, Evgheni Trefilov şi Anja Andersen.

Contra primului, el a pierdut cu România titlul mondial în 2005, la Sankt Petersburg, în timp ce daneza, aflată pe banca Serbiei, a lăsat România în afara Campionatului European. Oltchim va fi cea de-a treia echipă românească participantă la Supercupă, după Silcotub Zalău şi Rapid.

În plus, tripla câştigătoare a Ligii Campionilor, Luminiţa Dinu, este jucătoarea de la Oltchim care se laudă cu patru finale de Supercupă jucate, dintre care a câştigat trei: două cu Krim Ljubljana şi una cu Kometal Skopje. Dinu încearcă în premieră să câştige trofeul campioanelor şi cu o echipă din România.

"Vom face tot posibilul să câştigăm Supercupa Europei, al doilea trofeu european, dar va fi foarte greu. La Vâlcea au venit cele mai bune echipe ale continentului, care au bugete impresionante, aşa că nu va fi uşor. Dar vrem să arătăm că Oltchimul este una dintre cele mai puternice echipe de handbal din lume", a spus antrenorul Gheorghe Tadici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite