Trupa lui Lucescu joaca pe plastic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul lui Şahtior Doneţk e supărat pe UEFA, care le permite celor de la Red Bull Salzburg să organizeze meciuri de Liga Campionilor pe teren sintetic. Mircea Lucescu are emoţii mari

Antrenorul lui Şahtior Doneţk e supărat pe UEFA, care le permite celor de la Red Bull Salzburg să organizeze meciuri de Liga Campionilor pe teren sintetic.

Mircea Lucescu are emoţii mari înaintea meciului pe care echipa sa îl joacă în această seară cu Red Bull Salzburg, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. Il Luce spune că nu îl sperie antrenorul adversarilor, Giovanni Trapattoni, sau vedetele austriecilor, ci terenul pe care se joacă partida. Red Bull îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe teren sintetic, din material plastic, admis de forurile internaţionale.

"E totuşi Liga Campionilor, nu poţi juca în orice condiţii! Vom evolua pe o suprafaţă care ne este străină şi care favorizează accidentările. În plus, nici măcar nu ne-au lăsat să ne antrenăm din timp pe terenul de joc, pentru a ne obişnui cu suprafaţa.

Şi-au luat toate măsurile pentru a ne încurca", a tunat ieri antrenorul român, care spune că cei de la Salzburg au fost avantajaţi în ultimele sezoane de gazon: "S-a întâmplat la fel şi cu Valencia, anul trecut, tot în preliminariile pentru Ligă. Au făcut un supermeci pe terenul lor şi au învins cu 1-0. Valencia a evoluat incredibil de slab atunci, din cauza condiţiilor.

Diferenţa de valoare s-a văzut în retur, când s-a jucat pe iarbă. Valencia i-a bătut lejer 3-0. Aveau 2-0 încă din minutul 20". Adversara lui Şahtior îşi joacă partidele de pe teren propriu pe stadionul Wals-Siezenheim, dotat cu un teren dintr-un material sintetic denumit Polytan.

"Nu voiam să jucăm cu ei"

Campioană en titre a Budesligii austriece, Red Bull Salzburg este cea mai puternică echipă a ţării şi are acelaşi patron ca echipa de fotbal Red Bull New York. Producătorul de băuturi energizante s-a implicat puternic şi în Formula 1, unde deţine două echipe, Red Bull Racing (fostă Jaguar) şi Scuderia Torro Rosso (fostă Minardi).

"Tocmai pentru că aparţin de un grup atât de puternic nu înţeleg de ce nu sunt în stare să pună la dispoziţie un teren normal. Dinaintea tragerii la sorţi mi-am dorit să evităm această echipă, exact din cauza terenului. Probabil că există interese din partea producătorilor de materiale plastice", susţine Lucescu.
"Cu Trapattoni am ţinut legătura"

Pe lângă fotbalişti cu experienţă precum Nico Kovac, Sasa Ilic sau Alexander Zickler, patronii clubului din Salzburg au adus la echipă şi un antrenor faimos: Giovanni Trapattoni. Lucescu l-a întâlnit pe veteranul italian în scurta sa perioadă de la Inter Milano, în 1999, şi spune că a păstrat legătura cu fostul câştigător al Ligii Campionilor. "Vorbim la telefon, dar nu avem o relaţie specială. Aşa vorbesc destul de des şi cu Lippi, Capello, Wenger sau Eriksson", a încheiat antrenorul român.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite