Tricolorii de sală, debut de foc la Euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă la fotbalul adevărat vom privi Euro 2012 la televizor, la fotbal în sală suntem în elita continentală. Astăzi, la Split, naţionala României de futsal joacă primul meci de la Europene chiar în compania ţării-gazdă, Croaţia (ora 22.00, Eurosport).

În "Arena Spaladium" e aşteptată o atmosferă infernală, creată de 10.000 de fani locali. "Sunt sigur că vor fi şi câteva sute de români. Oricum, dacă avem pretenţii, o asemenea presiune n-are voie să ne sperie", spune atacantul Robert Lupu, unul dintre jucătorii-cheie ai României, alături de Robert Matei şi Cosmin Gherman.

Vrem primul loc în grupă

Fondată în 2003, naţionala de futsal e deja la al doilea European, după cel din 2007, încheiat pe locul şase. La ediţia din acest an participă 12 echipe, împărţite în patru grupe de câte trei, primele două urmând să obţină biletele pentru sferturi. Pe lângă Croaţia, România se va confrunta şi cu Cehia, un adversar care nu ne-a bătut niciodată, astfel că obiectivul tricolorilor de sală e câştigarea seriei. „Vrem primul loc în grupă pentru a evita în sferturi Spania, campioana continentală", a declarat selecţionerul nostru, ibericul Sito Rivera. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite