Tricolorii se smiorcaie ca au fost maltratati de bestiile andorreze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa nationala a Romaniei a castigat cu 2-0 meciul cu amatorii din Andorra, dupa un joc urat si plictisitor. Singurii tricolori care au zambit dupa partida de miercuri au fost Dorinel Munteanu

Echipa nationala a Romaniei a castigat cu 2-0 meciul cu amatorii din Andorra, dupa un joc urat si plictisitor. Singurii tricolori care au zambit dupa partida de miercuri au fost Dorinel Munteanu si Adrian Mutu. Primul a egalat numarul de selectii la Nationala ale "Regelui" Hagi, iar celalalt a inscris ambele goluri ale partidei, intrand in istorie ca marcator al golului 1000 in existanta selectionatei. Alaturi de cei doi, isi vor aduce aminte cu placere de partida de la Constanta si Cosmin Pascovici si Razvan Cocis, ambii debutanti in prima reprezentativa a tarii. Chiar daca in prima repriza tricolorii nu au rupt gura targului, in partea a doua ei au avut de infruntat jocul nesportiv al oaspetilor, care nu s-au sfiit sa-si loveasca si sa-si scuipe adversarii. Extrem de nemultumit la sfarsitul partidei, selectionerul Victor Piturca a declarat ca adversarii au practicat lupte de strada, nu fotbal. "A doua repriza a fost slaba si din cauza centralului, care a lasat jocul liber si pe jucatorii oaspeti sa injure, sa scuipe, sa loveasca, nemaifiind, practic, un joc de fotbal. Am intalnit un adversar modest, insa ati vazut ce arma a folosit. Una nespecifica fotbalului, poate luptelor de strada", a mentionat selectionerul. Mult mai duri in declaratii au fost internationalii romani, care au simtit pe propria piele metodele de intimidare ale oaspetilor. Fundasul Razvan Rat crede ca andorrezii s-au comportat ca niste adevarati tigani pe teren. "Andorra este o echipa care nu merita sa fie inscrisa nici macar in preliminarii. E pur si simplu o echipa de bucatari. A doua repriza o sa fie declarata cea mai urata din istoria fotbalului. Lumea ne numeste pe noi tigani, dar s-a dovedit a fi cu totul altceva. Ei sunt tiganii fotbalului, desi ar fi trebuit sa fie o echipa cat de cat civilizata. Dar pur si simplu nu stiu sa joace fotbal", a spus jucatorul lui Sahtior Donetk. In ciuda acuzatiilor, selectionerul Andorrei, David Rodrigo, este fericit ca echipa sa a scapat doar cu doua goluri. "Pentru noi este un rezultat foarte mare. Echipa noastra nationala e compusa, in proportie de 95 la suta, din amatori, iar 80 la suta dintre jucatori evolueaza in a sasea sau a saptea divizie spaniola. Romania are un potential mult superior noua si o suta de maniere de a castiga un meci, in timp ce noi avem doar trei", a precizat Rodrigo.

"Munti pentru noi este Hagi doi!"
Dincolo de jocul incalcit de pe teren, spectatorii care au umplut stadionul din Constanta au creat o atmosfera de sarbatoare. Cel mai aplaudat tricolor a fost veteranul Dorinel Munteanu, omul care a ajuns la cea de-a 125-a selectie la Nationala, atatea cate a strans si Gheorghe Hagi. "Munti pentru noi este Hagi doi!", a fost scandarea favorita a suporterilor constanteni. "Pentru mine a fost o convocare la fel ca toate celelalte. Nu am fost emotionat deloc. Mi-am dorit foarte mult sa castigam acest meci. Am fi putut inscrie si in a doua repriza, am avut cateva ocazii, dar Andorra s-a folosit de tot felul de loviri si a intrerupt jocul", a declarat "Munti".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite