Tricolorii au avut câteva "mâini moarte"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Având în faţă un adversar, Belarus, destul de bătăios, şi evoluând într-o formulă inedită, cu centrul apărării format din Gabriel Tamaş şi Dorin Goian, cu Cristi Chivu mijlocaş la

Având în faţă un adversar, Belarus, destul de bătăios, şi evoluând într-o formulă inedită, cu centrul apărării format din Gabriel Tamaş şi Dorin Goian, cu Cristi Chivu mijlocaş la închidere şi cu Petre Marin fundaş dreapta, România a arătat un fotbal bun doar în startul primei reprize şi în a doua jumătate a mitanului secund. Apărarea a scârţâit, mai ales la loviturile de la colţul terenului ale adversarului şi la ieşirile la ofsaid, fiind salvată de câteva ori de Dani Coman, rapidist care a avut o evoluţie aproape perfectă.

Nota 8
Dani Coman
n A evoluat foarte bine, fiind de departe portarul de care are nevoie naţionala. A avut mai multe intervenţii salvatoare, mai ales la începutul reprizei a doua, când oaspeţii puteau egala şi chiar lua conducerea. După meciul de sâmbătă, goalkeeperul rapidist l-a făcut uitat pe Bogdan Lobonţ.
Nota 6
Petre Marin
n Evoluţie oscilantă. I se poate imputa golul Belarusului. A urcat mai mult în jumătatea adversă în repriza a doua, când Florentin Petre a obosit.
Nota 6
Gabriel Tamaş
n Destul de nesigur în intervenţii, dar a închis destul de bine drumul spre poarta lui Coman.
Nota 7
Dorin Goian
n Chiar dacă a ajuns în primul 11, din cauza accidentării lui Goian şi folosirii lui Chivu în linia de mijloc, stelistul a fost sigur. A înscris şi golul trei al românilor, pe fondul atacurilor gazdelor, scutind spectatorii de emoţii.
Nota 6
Răzvan Raţ
n Destul de şters, nu prea a urcat şi nici nu a intrat în combinaţii, "neavând loc" de Mutu. Altfel, defensiva s-a clătinat la fiecare corner al jucătorilor din Belarus. De asemenea, ieşirile la ofsaid nu prea au funcţionat.
Nota 6
Cristi Chivu
n Nu s-a acomodat deloc în poziţia de mijlocaş la închidere. şi-a revenit abia la jumătatea reprizei a doua, când a fost ajutat şi de Roşu, care s-a retras. A greşit multe pase simple, şi nu a mai urcat aproape deloc în atac, cele câteva încercări fiind repede stopate de oaspeţi.
Nota 7
Adrian Mutu
n A marcat primul gol al selecţionatei lui Piţurcă. A fost însă destul de individualist, una din fazele sale de atac, în care a pierdut balonul, ducând la contraatacul din care Belarusul a marcat. A fost destul de nervos, ajungând pe "bancă" în huiduielile peluzei la care au luat loc fanii stelişti.
Nota 6
Laurenţiu Roşu
n Nu a avut prospeţimea de altădată. Chiar dacă a jucat mai retras în repriza a doua şi l-a ajutat pe Chivu, a fost foarte aproape de a da un assist pentru oaspeţi, faza rămânând fără urmări pentru poarta lui Coman.
Nota 6
Nicolae Dică
n Eclipsa de formă prin care trece la echipa de club a continuat şi la prima reprezentativă. A apărut mai des în atac după ieşirea lui Mutu, în minutul 72.
Nota 9
Florentin Petre
n Poate fi ales omul meciului chiar dacă nu a marcat. A alergat cât pentru doi oameni, a centrat pentru 1-0 şi pentru 3-1, incursiunile sale creând haos pe partea stângă a defensivei lui Iuri Puntus. A dat semne de oboseală abia în ultimul sfert de oră, cu toate astea a rămas o ameninţare serioasă pentru oaspeţi.
Nota 8
Ciprian Marica
n şi-a arătat clasa, golul marcat de el venind după o fază pe care tot el a creat-o. A hărţuit non-stop apărarea adversă, demonstrând că traversează o perioadă foarte bună.
REZERVE
Nota 5
Mugurel Buga
n A intrat în locul lui Mutu în minutul 72, dar nu a realizat nimic notabil, evoluţia sa demonstrând că este ieşit din formă şi la Rapid, şi la echipa naţională.
Fără notă
Răzvan Cociş
n A evoluat foarte puţin, înlocuindu-l pe Dică în minutul 88. .
Fără notă
Claudiu Niculescu
n Nu a jucat decât două minute.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite