Trei pentru un titlu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentativele Angliei, Irlandei şi Franţei au rămas în cursa pentru cucerirea Turneului Celor Şase Naţiuni, ultima rundă, programată peste 10 zile, fiind decisivă în stabilirea

Reprezentativele Angliei, Irlandei şi Franţei au rămas în cursa pentru cucerirea Turneului Celor Şase Naţiuni, ultima rundă, programată peste 10 zile, fiind decisivă în stabilirea câştigătoarei din acest an

Cea mai tare întrecere rugbystică de pe Bătrânul Continent, Turneul Celor Şase Naţiuni, îşi decide curând câştigătoarea din acest an. În cursă au rămas nu mai puţin de trei echipe, Franţa, Anglia şi Irlanda, urmând a se duela în ultima rundă pentru cucerirea trofeului.

Toate cele trei naţionale se află la egalitate de puncte, acumulând câte şase puncte, criteriul punctaverajului fiind cel care ar putea decide învingătoarea.

De altfel, şi anul trecut lucrurile s-au petrecut în mod similar, naţionala Franţei, deţinătoarea trofeului, şi reprezentativa Irlandei luptându-se până în ultima etapă. Cocoşii galici au trecut însă de această dată puţin pe lângă cucerirea trofeului înainte de ultima etapă, "trandafirul" englez dovedindu-se a fi prea spinos în disputa de duminică seara de pe stadionul Twickenham. În ciuda absenţei vedetei Johhny Wilkinson, Anglia a făcut un meci mare şi s-a impus la final cu scorul de 26-18, în faţa unei naţionale a Franţei, care nu a izbutit nici măcar un eseu. Profitând de lipsa de incisivitate a pachetului de înaintare francez, gazdele au făcut practic diferenţa graţie celor două eseuri reuşite de Flood şi de Tindall.

Chiar dacă au pierdut, cei din Hexagon păstrează însă prima şansă la câştigarea Turneului Celor Şase Naţiuni, având deja un punctaveraj superior faţă de celelalte contracandidate şi şansa de a juca în ultima etapă, acasă, cu Scoţia, o reprezentativă care nu a rupt gura târgului la întrecerea din acest an.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite